Російські, європейські та американські лідери розпочали найнапруженішу з часів холодної війни боротьбу за вплив в Африці.

Про це повідомляє західний портал Associated Press.

За останній тиждень до країн африканського континенту було здійснено візити величезної кількості світових лідерів. Це найнапруженіша боротьба з часів холодної війни

Сергій Лавров, фото: скріншот із відео
Сергій Лавров, фото: скріншот із відео

Наприклад, Еммануель Макрон прибув до однієї з держав, де закликав мешканців одуматися, а влада запровадити санкції проти росії. А ось глава МЗС Сергій Лавров влаштував цілий тур по охопленому посухою та голодом континенту. Вони мають на меті показати, який поганий західний світ, і що росія завжди готова прийти на допомогу. Звісно, ​​все це провокація.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео
Еммануель Макрон, фото: скріншот з відео

А Саманта Пауер, голова Агентства США з міжнародного розвитку, минулого тижня побувала у Кенії та Сомалі.

"Схоже, що в Африці розігрується нова холодна війна, де протиборчі сторони намагаються отримати вплив", - сказав Вільям Гумеде, директор фонду Democracy Works, який просуває ефективне управління.

Вже кілька років Кремль працює над тим, щоб отримати підтримку в Африці, і використовують для цього давно забуті дружні відносини з СРСР.

Рада ООН. Фото: Youtube
Рада ООН. Фото: Youtube

"Ситуація в Україні справді негативно вплинула на продовольчі ринки, але не через російську спецоперацію, а через абсолютно неадекватну реакцію Заходу, який оголосив про санкції", — заявив Лавров у столиці Ефіопії Аддіс-Абебе.

Сподіваємось, що це не спрацює, і у 2022 році вони зможуть перевірити інформацію, а не вестись на слова пропагандистів, а західні партнери України допоможуть у цьому.

Нагадаємо, що у поліції тепер нові проблеми: вилучають в українців танки та БТР

Раніше повідомлялося, що недаремно вони криокамери тягли за собою: Міноборони показало скільки місця потрібно, щоб поховати орду російських загарбників

Також, глава МЗС Дмитро Кулеба закликав західних партнерів взяти приклад із українського народу