У Міністерстві закордонних справ України відповіли російському колезі Сергію Лаврову стосовно "замінованих портів". Що про це відомо.

Розповів про ситуацію представник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Разом з партнерами зараз Україна обговорює можливість створення міжнародної місії для того, щоб розблокувати український морський експорт, і для цього російські війська повинні відійти від морської акваторії навколо України, тим самим надати гарантії про ненапад.

Зерно. Фото: Youtube
Зерно. Фото: Youtube

Не так давно Сергій Лавров почав розповідати про те, що росіяни готові пропустити судна з українським зерном, але тільки в тому випадку, "якщо Україна розмінує порти".

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

В українському МЗС же відкинули такі заяви пропагандистів, і зробили наступну заяву:

"Напавши на Україну, Росія взяла в облогу українські морські порти. Російська армія заміняла частину морської акваторії, постійно робить спроби прорвати з боку Чорного моря оборону Одеси та інших прибережних міст. В результаті російської блокади Україна втратила можливість експортувати сільськогосподарську продукцію морським шляхом".

Одеський порт, фото: скріншот з відео
Одеський порт, фото: скріншот з відео

На даний момент приблизно 22 мільйонів тонн зерна застрягли в портах, і через це не можуть потрапити до кінцевих споживачів. Перш за все мова йде про Африку і Азію. Альтернативні наземні маршрути повністю не вирішать проблему, оскільки мають низьку пропускну здатність. І це ще не беруть до уваги той факт, що окупанти крадуть зерно на захоплених територіях.

Зернові культури, скріншот з відео
Зернові культури, скріншот з відео

Нагадаємо, що в російській техніці знову знайшли Французькі комплектуючі: продовжують допомагати агресору вбивати українців

Раніше повідомлялося, що Німеччина замість поставки сучасних БМП Marder, хоче надати Україні мотлох 30-річної давності

Також, Віталій Кім включив Арестовича, і розповів, коли мешканці зможуть повернутися додому