Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович вирішив висловитися знову про український контрнаступ у херсонському напрямку. Не всі розуміють, як це відбуватиметься.

Про це він повідомив у розмові з російським правозахисником та журналістом Марком Фейгіним. Вони з ним регулярно від початку російського вторгнення обговорюють ситуацію на фронті.

За словами чоловіка, українське військово-політичне керівництво дуже відрізняється від російського, адже ми в першу чергу бережемо життя наших військових та мирних жителів, а для них це просто гарматне м'ясо, яке зобов'язане виконувати завдання. А от виживуть вони чи ні – вже їхня проблема.

"Жуківський стиль ведення бойових дій був можливий тільки, коли командування не цінує своїх солдатів і офіцерів, а також має їхній величезний ресурс. У РФ є тільки перша складова. Це і веде її до краху" - говорить Олексій Арестович.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому ми воюємо зовсім не так. Наші союзники передали військовим важке озброєння, яким ми виганяємо ворога з наших територій. При цьому б'ють вони ювелірно, абсолютно не ризикуючи життям мирних жителів.

Олексій Арестович, фото: Instagram
Олексій Арестович, фото: Instagram

"Операція зі звільнення Херсона, можна сказати, вже почалася. Скільки б противник не наздогнав сил і коштів на західний берег Дніпра, ЗСУ залишать їх спершу без складів боєприпасів, палива, зв'язку та командування, а потім зачищатиме залишки сил. У яких три шляхи : відступати (якщо буде можливість), здаватися в полон або бути знищеними" - продовжив Олексій Арестович.

При цьому в українців є також позитивний досвід, адже нам все ж таки вдалося вибити з Київської, Чернігівської та Сумської області окупантів. Нині наші захисники навчилися воювати ще краще.

Нагадаємо, що ГРУшник РФ шокований успіхами українських захисників: ЗСУ знищили "міноборони ДНР", Стерненко

Раніше повідомлялося, що недаремно вони криокамери тягли за собою: Міноборони показало скільки місця потрібно, щоб поховати орду російських загарбників

Також російське ППО над Херсоном збило окупантський вертоліт, який обстріляв позиції агресора .