Російські окупанти в черговий раз відкрили "дружній вогонь" за своїми. Збили гелікоптер Ка-52, але не хочуть цього визнавати.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню від Оперативного командування "Південь", яке з'явилося на сторінці відомства у соціальній мережі Facebook .

Сталося це приблизно опівдні вівторка, 26 липня. Сили ППО загарбників збили у небі над Херсонською областю власний ударний гелікоптер Ка-52. Він помилково вразив російські позиції. Якщо так піде й надалі, то українським захисникам навіть нічого робити не доведеться, і окупанти самі себе ліквідують.

"За минулу добу три російські Ка-52 на Херсонщині мали намір атакувати наші підрозділи, але... завдали удару по своїх. Повертаючись, гелікоптери окупантів потрапили під "дружній" вогонь переляканих розрахунків протиповітряної оборони російських військ. Російська ППО ніколи не відрізнялася точністю, тому загарбники збили всього один свій ударний Ка-52 із трьох. А шкода", - зазначили у Генштабі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Гвинтокрил Ка-52 "Алігатор". Фото: скриншот Telegram
Гвинтокрил Ка-52 "Алігатор". Фото: скриншот Telegram

Черговий "жест доброї волі", як люблять каже росіяни. Наступним кроком, сподіваємось, буде звільнення українських територій від них самих. Також це ще один доказ того, що ППО росіян не являє собою нічого хорошого, і точністю не славиться.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення РФ українські військові знищили близько 40 070 російських окупантів. Про це 27 липня у Facebook повідомив Генштаб Збройних сил України.

Гелікоптер. Фото: YouTube
Гелікоптер. Фото: YouTube

Нагадаємо, що ЗСУ завдали руйнівного удару по Антонівському мосту в Херсоні, тепер рух неможливий: у пропагандистів тремтить голос

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця налякана активністю Росії в Україні: готуються до війни на своїй території

Також військовий експерт розповів про велику операцію ЗСУ з ліквідації Кримського мосту .