Росіяни почали вербувати найманців з Узбекистану та Киргизстану. Обіцяють величезні гроші та спрощене здобуття громадянства за кілька місяців в Україні.

Про це йдеться у розміщеному 19 липня у YouTube сюжеті журналістів MediaHub.

Справа в тому, що в цих країнах по соціальних мережах масово почали розміщувати оголошення про те, що набираються співробітники в приватні охоронні підприємства на території Росії. Після цього тим, хто відгукнувся, пропонують взяти участь у війні проти України.

Мобілізація в Росії, фото: скріншот з відео
Мобілізація в Росії, фото: скріншот з відео

За роботу у віддалених регіонах росії пропонували близько 100 тисяч рублів, і журналісти зв'язалися із зазначеним номером. Замість роботи охоронцем їм запропонували роботу за 240 тисяч рублiв на місяць, і вже в Україні.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Беруть навіть людей із судимістю, аби не громадяни країн ЄС та НАТО… Ну і найголовніше: пишуть, що новобранець виконуватиме завдання у зоні спецоперації в Україні, а сама організація працює на користь міноборони РФ", − сказав журналіст.

Мобілізація в Росії, фото: скріншот з відео
Мобілізація в Росії, фото: скріншот з відео

При цьому, у разі поранень або зовсім загибелі - жодних компенсацій не передбачено. Також, в умовах найму одразу вказано, що їм доведеться одразу видалити всі сторінки в соціальних мережах, і потрібно використовувати виключно кнопковий телефон без камери. Все є абсолютно секретно.

Мобілізація в Росії, фото: скріншот з відео
Мобілізація в Росії, фото: скріншот з відео

Хочеться одразу зазначити, що росіянам це не допоможе виграти війну, і всі люди, хто зважиться на подібний акт агресії, швидко про це пошкодують.

Нагадаємо, що порушники комендантської години дуже ризикують: у військкоматах уже взяли "на олівець"

Раніше повідомлялося, що Instagram защебетав на солов'їною, що відчутно змінилося в соцмережах після 5 місяців війни - дослідження

Також військові розповіли, що бачили колонію йєті посеред густого лісу: волохатих "бійців" знищено війною