Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган вирішив взяти приклад зі свого французького колеги Еммануеля Макрона, і закликав Захід більш поблажливо ставитись до диктатора путіна.

Про це він заявив під час свого інтерв'ю для порталу TRT .

На його думку, на сьогоднішній день західні політики обрали "неправильний підхід" до путіна, і саме тому отримують таку саму відповідь від нього. Тобто після п'яти місяців терору в Україні він все ще хоче нормального ставлення до військового злочинця.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Ми дивимося і на Путіна, і на Зеленського як на друзів, а не ворогів. Більше того, підхід Заходу до пана Путіна неправильний… Ви знаєте ставлення західних політиків до Путіна. Так не личить політикам. Яке ставлення до нього виявиш, то й отримаєш ", - Заявив він.

Варто зазначити, що Туреччина досі нейтрально ставиться до цієї війни. Вони підтримують усіма силами Україну, але й водночас не засуджують путіна за його дії. Останні кілька тижнів вони з Путіним неодноразово спілкувалися, і навіть бачилися під час візиту до Ірану.

Путін та Ердоган
Путін та Ердоган

Туреччина відіграла також не останню роль у підписанні угоди про експорт українського зерна до Стамбула, і все ще хоче, щоб мирні переговори проходили саме на їхній території.

Востаннє "зберегти обличчя путіну" закликав французький президент Еммануель Макрон. Зробити це він хотів шляхом поступки суверенітету України.

Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган, president.gov.ua
Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган, president.gov.ua

"Мені здається, що це не дуже коректно. Ми не готові щось комусь зберігати та втрачати через це територію. Це втрачений час", - відреагував Зеленський.

Нагадаємо, що війна відійде для путіна на другий план через бунти всередині країни: Олександр Невзоров передрік нові проблеми для росії

Раніше повідомлялося, що Кирило Буданов анонсував переломний момент війни завдяки Himars

Також, президент Польщі Анджей Дуда про основне завдання перед українцями та готовність допомагати