Російські госпіталі не в змозі впоратися з кількістю поранених окупантів. Наразі проводять мобілізацію медичного персоналу.

Про це стало відомо завдяки новим даним від Головного управління розвідки Міністерства оборони України, публікації було опубліковано у соціальних мережах.

Справа в тому, що щодня в російських підрозділах додаються сотні нових поранених, і це призвело до того, що військові шпиталі на території Росії переповнені. Їхня пропускна здатність не розрахована на потік такої кількості пацієнтів.

Також уряд Росії прийняв нове рішення про проведення мобілізації медичного персоналу, в тому числі і в Москві. Це стосується фахівців практично всіх напрямків, проте переважно потрібний хірургічний персонал.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Як вони звикли робити раніше, про мобілізацію не говорять публічно в засобах масової інформації, а також серед громадськості. Все це робиться потай для того, щоб ніхто не дізнався про існуючі проблеми.

Військовий госпіталь, фото: скріншот з відео
Військовий госпіталь, фото: скріншот з відео

"Надалі мобілізованих медиків планується направляти на тимчасово окуповані території України. Зокрема, в Маріуполі, Луганську, Донецьку. Медичний персонал нехірургічної спеціальності планується "оптимізувати" для роботи в прифронтових зонах: терапевти – як асистенти хірургів, педіатри – фельдшерів тощо" - йдеться у повідомленні під постом.

військовий госпіталь, скріншот з відео
військовий госпіталь, скріншот з відео

Водночас так званий "начальник відділу охорони здоров'я Бердянська", колаборант та зрадник Микола Мірошниченко, "проінспектував" службові квартири медичних працівників підприємства "Бердянське територіальне медичне об'єднання". Покинуті квартири вони розподілили серед медиків, які погодилися співпрацювати з окупантами.

Нагадаємо, що Кирило Буданов анонсував переломний момент війни завдяки Himars

Раніше повідомлялося, що Михайло Подоляк висловився про ведення будь-яких переговорів із Кремлем, блазень Лавров знову панікує

Також, порушники комендантської години дуже ризикують: у військкоматах вже взяли "на олівець"