У Володимира Зеленського відреагували на нові заяви російського глави МЗС Сергія Лаврова. Вважають, що в нього давно вже не всі вдома.

Про це написав радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter. Там він регулярно висловлюється на теми, пов'язані з російським вторгненням в Україну.

Сергій Лавров, фото: скріншот із відео
Сергій Лавров, фото: скріншот із відео

Кілька днів тому Сергій Лавров знову заговорив про поновлення мирних переговорів. Мабуть, вони розуміють, що цю війну їм уже не виграти, тому намагаються максимально все згладити для себе і закінчити за допомогою ультиматумів, доки є така можливість.

Михаил Подоляк, фото: скриншот из видео
Михаил Подоляк, фото: скриншот из видео

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Офіційний Київ ніколи не піде на таке, і Михайло Подоляк у своїй новій публікації все дослівно описав, і розповів, що насправді не так з російським урядом.

"Сьогоднішні заяви лаврова на зустрічі з представниками країн - членів Ліги арабських держав - гарне нагадування про те, чому не варто влітку пересуватися під сонцем без головного убору. Класична російська шизофренія: вранці заявляєш, що москва прагне переговорів, а вже ввечері - що тво мета – "позбутися антинародного київського режиму". І це говорить суб'єкт, який представляє країну-варвара, яка без жодних причин вторглася на чужу територію і максимально жорстоко вбиває українців. Так от, "режими" – це щось у російських в'язницях, а в Україні є законно обрана влада, яка перемогла на чесних, конкурентних, демократичних виборах. Стільки незнайомих для російської еліти слів в одному реченні, чи не так?", - зазначив він.

Михайло Подоляк. Фото: Facebook
Михайло Подоляк. Фото: Facebook

Варто зазначити, що переговори України та Росії проходили і часом були навіть успішними. Їхнє проведення ініціювала сама російська влада вже на другий чи третій день війни, але це ні до чого не призвело. Наприкінці березня після чергової зустрічі в Туреччині путін наказав відвести війська від Київської області, оскільки не зміг захопити Київ, і весь світ побачив різанину в Бучі. Після цього всі зв'язки були розірвані.

Нагадаємо, що росіяни спалюють сотні мільйонів за добу в Україні: могли зробити життя своїх людей кращим, але обрали шлях знищення

Раніше повідомлялося, що кордон Росії з Японією залишився без оборони - браві воїни з Курил стали українським "добривом"

Також лідер Ірану на зустрічі публічно принизив путіна.