Бойовий медик із Закарпаття евакуював із поля бою понад 100 поранених воїнів ЗСУ. Стільки життів він урятував за весь період повномасштабного російського вторгнення. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Лікар із Закарпаття Ерік Гліба ще навчаючись в інтернатурі у 2015 році працював інструктором з медичної підготовки у зоні АТО. Згодом він удосконалив знання з тактичної медицини щодо системи ТССС в Естонії.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Я отримав диплом хірурга, потім змінив кваліфікацію та деякий час працював лікарем медицини невідкладних станів. У неробочий час допомагав військовим, регулярно проводив для них швидкі курси", - розповідає медик.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

З 2019 року лікар працює зі 128 окремою гірничо-штурмовою Закарпатською бригадою за контрактом. За час повномасштабної війни Ерік буквально на собі витягнув з-під ворожих куль понад 100 поранених бійців, з яких 20 були у вкрай складному стані. Лікар у буквальному значенні слова подарував їм друге життя.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Олег Жданов розповів, чому окупанти не можуть розпочати наступ на Донбасі: ЗСУ та HIMARS добре постаралися.