Нещодавно глава російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров заявив про розширення географії війни в Україні. Експерти розповіли, навіщо це насправді Кремлю.

Про це висловили експерти порталу Spravdi .

20 липня цього року Сергій Лавров уперше за п'ять місяців розповів про зміну так званих географічних завдань війни. Вони поширюють свої апетити тепер не лише на Донбас, а й на Херсонщину та Запорізьку область.

Причиною цього є ні що інше, як паніка Кремля через постачання важкого озброєння Україні від заходу.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Стійкість українського народу та підтримка України з боку Заходу спонукала росію змінити риторику. З таким озброєнням окупанти впоратися не в змозі, саме тому до "нової географії" увійшла Херсонська та Запорізька області.

Якщо вони вирішать приєднати їх до складу своєї країни, то знову почнуть лякати Україну і весь світ ядерною зброєю.

лавров. Фото: Youtube
лавров. Фото: Youtube

Крім того, не можна не відзначити той факт, що "друга армія у світі", як вони самі себе називають, станом на початок липня, а це понад чотири місяці війни, пройшли лише 117 кілометрів. Вони не можуть наблизитися близько до своєї наступної целм - Сіверськ, а про штурм Слов'янська і Краматорська навіть не йдеться.

Полонені, фото: скріншот з відео
Полонені, фото: скріншот з відео

"Яким чином окупанти збираються долати лінію фронту завдовжки, як відстань від Варшави до Барселони, нехай навіть її тримають, як кажуть у кремлі, "наркомани і нацисти, які до того ж регулярно здаються в полон", пропагандисти не повідомляють" - йдеться у повідомленні під постом.

Нагадаємо, що кордон Росії з Японією залишився без оборони - браві воїни з Курил стали українським "добривом"

Раніше повідомлялося, що лідер Ірану на зустрічі публічно принизив путіна.

Також, Олексій Арестович розкритикував посіпаків путіна за провал в Ірані, і анонсував нові "жести доброї волі"