Вісім років минуло з моменту, як було звільнено від російських окупантів місто Рубіжне, що на Луганщині. Він став одним із перших, хто знову зміг повернутися до колишнього життя, і тепер чекає на новий раунд.

У 2014 році, в ніч проти 21 липня потужна ударна група сил АТО оточила місто. Тоді все сталося надзвичайно швидко, а також максимально тихо.

"Усі операції відбувалися дуже тихо. За кілька годин сили АТО взяли під контроль будівлі міліції та міської ради, а о 10:00 було повідомлено про те, що Рубіжне повністю звільнено та зачищено від незаконних збройних формувань", - розповідав тоді голова Луганської області ОВА Сергій Гайдай.

Через вісім років, на жаль, росіяни повернулися і розпочали спроби захоплення Луганської області. Бої тривали понад два місяці, і, на жаль, він тимчасово перейшов під контроль росіян.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Там були настільки запеклі бої, що там практично не залишилося вцілілих будинків, він перетворився на другий Маріуполь. Незабаром Збройні сили України обов'язково повернуть під свій контроль не тільки це місто, а й усі захоплені території.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

До слова, цього дня відзначають ще одну річницю. Українські бійці звільнили від росіян місто Торецьк, що на Донеччині. Він був захоплений терористами 15 квітня 2014 року і три місяці був під контролем росіян.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Для того, щоб звільнити його, туди відправили два загони українського спецназу. Вже надвечір наші захисники повністю контролювали Торецьк, і над будівлею міської ради було піднято державний прапор.

Боєць ЗСУ. Фото: скрін youtube
Боєць ЗСУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що окупанти вже закликають родичів вимкнути телевізор та подумати головою: втрати величезні

Раніше повідомлялося, що Сергій Лавров загрожує змінити географію бойових дій в Україні: сильнішою за Himars виявилася тільки паніка пропагандистів

Також, Міністр оборони Рєзніков зробив західним партнерам вигідну пропозицію