Стало відомо про те, що низка сенаторів США закликали Пентагон якнайшвидше надати Україні сучасні винищувачі. Хочуть, як і ми, подолати російську агресію.

Про це йдеться у листі політиків, який публікує Fox News .

Цей документ був підписаний такими сенаторами, як Теммі Дакворт, Роджер Вікер, Річард Блюменталь, Роберт Портман та Ліндсі Грем. Усі вони при цьому з різних політичних сил. Це дуже важливо.

Винищувач
Винищувач

Послання вже надіслано міністру оборони США Ллойду Остіну, а також голові Об'єднаного комітету начальників штабів Марку Міллі.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

На телеканалі згадали також слова начальника штабу ВПС Чарльза Брауна, який підтримав навчання українських пілотів з управління літаками за стандартами НАТО. Саме тому США та інші партнери України мають бути готові передати їм свої вміння. Найімовірніше справа зрушила з мертвої точки, і незабаром наші захисники зможуть отримати сучасними винищувачі, які допоможуть побороти окупантів на полі бою. Проте, які саме літаки отримає Україна – поки що невідомо.

Глава Пентагону Ллойд Остін, фото: GettyImages
Глава Пентагону Ллойд Остін, фото: GettyImages

До речі, міністр оборони США Ллойд Остін раніше заявив, що вже настав вирішальний етап війни Росії проти України, і окупантам доведеться вкрай складно. Все через колосальну підтримку ЗСУ партнерами.

Винищувач. Фото: YouTube
Винищувач. Фото: YouTube

"Ви знаєте, це критична фаза конфлікту. Тому наша колективна підтримка України життєво необхідна і невідкладна. росія думає, що може протриматися довше за українців і нас, але це лише останній з низки російських прорахунків. Ми єдині в нашій підтримці, ми твердо дотримуємося наших зобов'язань. і будемо на висоті становища" - сказав чиновник.

Нагадаємо, що Сергій Лавров загрожує змінити географію бойових дій в Україні: сильнішою за Himars виявилася тільки паніка пропагандистів

Раніше повідомлялося, що путін мало не сконав в Ірані: кілька разів звертався за допомогою медиків під час візиту

Також сім сучасних лікарень або один обстріл мирних міст України — шляхи витрачають останні ресурси, на вбивства та руйнування