У Кремлі на даний момент розглядають варіант стримування настання ЗСУ за допомогою ядерної загрози. Також вони хочуть приєднати до себе окуповані території.

Про це йдеться у свіжому звіті ISW.

За словами американських аналітиків з Інституту вивчення війни, російський диктатор не планує найближчим часом відмовлятися від намірів незаконно приєднати нові території, які вони в Україні тимчасово окупували.

Йдеться про Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області, і найімовірніше дедлайн у них стоїть на 11 вересня цього року. До речі, саме цього дня у 27 регіонах їхньої недодержавки збираються провести регіональні вибори.

путін, фото: скріншот з відео
путін, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Експерти при цьому зазначають, що окупантам не вдасться за цей час повністю окупувати всю Донецьку область, вони не боєздатні.

"Після анексії окупованих територій Путін може прямо чи опосередковано заявити, що російська доктрина, яка дозволяє застосування ядерної зброї для захисту території РФ, застосовується до новоприєднаних територій", - припускають американці.

Скриншот мапа
Скриншот мапа

Крім того, вони зазначають, що путін може розглядати варіант ядерної загрози, і все для того, щоб стримати контрнаступ ЗСУ на тимчасово окупованих територіях, який є досить успішним.

Щодо повернення Херсонської області вкрай мало новин, однак у Генштабі запевняють, що все йде за планом.

путін, фото: скріншот з відео
путін, фото: скріншот з відео

"Путін може вважати, що загроза ядерною зброєю або її застосування відновлять стримування Росії. У такому разі Україна та її західні партнери суттєво скорочують тимчасові рамки проведення контрнаступу до того, як Кремль анексує окуповану територію", - попереджають аналітики.

Окупанти, фото: скріншот із відео
Окупанти, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що Зеленський у небезпеці, світові лідери готують підніжку: екстрасенс Ганна Єфремова назвала дату переможного бою

Раніше повідомлялося, що путін перебуває в стані паніки і намагається врятувати репутацію - журналіст групи Bellingcat Христо Грозєв

Також, росіяни у спробах повернутися додому з України вистрибують із вантажівок на ходу - лайфхаки, на які вони заслужили