Україна зможе ліквідувати Чорноморський флот росіян, і обов'язково поверне Крим назад. Таку думку висловив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов.

Чоловік дав інтерв'ю порталу The Times , де відповів на питання щодо російського вторгнення в Україну.

За його словами, зараз Україна почала посилювати свої потужності для того, щоби знищити російські кораблі в Чорному морі. Щойно прибуде достатня кількість західної зброї, Чорноморського флоту більше не буде, а Крим повернеться під український контроль.

Чорноморський флот, фото: скріншот з відео
Чорноморський флот, фото: скріншот з відео

"Вони повинні заплатити за свою агресію. Ми отримуємо протикорабельні кошти, і рано чи пізно ми націлимося на флот. Це неминуче, тому що ми повинні гарантувати безпеку нашому народу. Ми готові атакувати їх по всьому Чорному морю, якщо ми матимемо таку можливість" , - Наголосив заступник міністра.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Росіяни продовжують регулярно запускати крилаті ракети з української інфраструктури в південних областях країни. Плюс до цього нинішні позиції кораблів окупантів блокують експорт зерна з портів, адже вони можуть бути атаковані будь-якої миті.

Чорноморський флот, фото: скріншот з відео
Чорноморський флот, фото: скріншот з відео

Нове озброєння, яке отримує Україна регулярно від західних партнерів, дозволить протистояти загрозі. Українські військові вже з його допомогою зуміли звільнити острів Зміїний, тож наступною метою може стати флот ворога.

Крейсер "Москва", фото: вільне джерело
Крейсер "Москва", фото: вільне джерело

Варто відзначити, що росіяни настільки бояться ті ж системи HIMARS, що навіть почали перекидати свої склади боєприпасів подалі. Однак це їх не врятує, оскільки Україна готується до отримання ракет високої дальності і вражатиме цілі на відстані до 300 кілометрів.

HIMARS. Фото: скриншот Youtube
HIMARS. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що Валерій Залужний знову втер носа росіянам: як HIMARS стабілізували ситуацію на фронті

Раніше повідомлялося, хто і як звільнятиме Крим, без військових не вийде — Зеленський дозрів план

Також, у британській розвідці розповіли про роль "Вагнера" ​​у війні проти України, окупанти знову прорахувалися