Херсон вже котоий місяць перебуває в окупації рф. Люди там живуть в стані тихого терору і кожного дня переживають за своє життя.

Світ повинен знати про ті дикості, які виробляють армійці путіна на окупованих територіях, щоб вони понесли за це відповідальність. Саме тому ведуча СТБ Тетяна Висоцька започаткувала рубрику #ХерсонськіГолоси, де кожен може розповісти свою історію.

Тетяна Висоцька, ведуча проєкту "Таємниці ДНК"
Тетяна Висоцька, ведуча проєкту "Таємниці ДНК"

На своїх сторінках ведуча вже поділилася другою історією українця з окупованого Херсону.

"Насамперед я вивіз свою дружину з трьома дітьми з Херсонщини. Сам, як колишній правоохоронець і ветеран АТО, одразу вийшов на своїх і взявся за справу. Говорити, чим конкретно займаюсь, не можу, якщо коротко – бороню країну від ворога. Кінець травня… дзвінок від побратима, потрібна допомога! Каже, до мене приходили орки додому, зо три десятки, оточили будинок, мене шукали, дружина говорить, що чоловік на заробітках у Польщі. Пригрозили, що повернуться, дружина в паніці, так як у них донька 14 років. Що пережив мій побратим, годі й уявити… Я прийняв рішення допомогти вивезти його родину",- згадує українець.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Аня (ім‘я змінено), так звати дружину його побратима, повідомила – транспорту, який може їх вивезти, не може знайти. Її друзі бояться з ними їхати. Але чоловікові вдалося знайти авто. За годину воно стояло біля їх будинку. Є в нього друзі, які возять людей в окупації. За дві години вони були в певному місці, їх зустрів його товариш, староста іншого села. Перехід на підконтрольну сторону назначили на 7.00 ранку. Наступного дня українці здійснили перехід через річку Дніпро до селища N Дніпропетровської області.

Тетяна Висоцька і "Херсонські голоси"
Тетяна Висоцька і "Херсонські голоси"

Дуже переживала Аня за дітей, бо за тиждень до цього обстріляли човен із людьми, були жертви й поранені. Прибувши на місце, їх чекали волонтери, які доправили родину до Кривого Рогу, а звідти вже до Львова. Аня зараз волонтерка при одній із церков, допомагає таким як вона!

"Так само допоміг перевезти молоду жінку з немовлям, чотири місяці дитинці. Місяць тому її чоловік загинув у Луганській області… Я відмовився від грошей, які вона мені пропонувала. І жінка спитала, чому я відмовляюсь. Я потім відповідь знайшов… тому, що мені багато людей допомогли врятувати дружину!!! Я допомагаю іншим, щоб віддячити за допомогу мені. Два роки ми боролися з підступним раком молочних залоз, остання хімія була 23 лютого! Ми встигли! Недавно жінка пройшла обстеження, вона здорова! Оговтується і зміцнює підірване здоров‘я. Тепер у мене лише один фронт, і тут ми теж переможемо!".

Херсонщина. Фото: Telegram
Херсонщина. Фото: Telegram

Якщо у вас є історії особиста чи близьких, яку має дізнатись якомога більше українців, пишіть Тетяні в особисті повідомлення в соцмережах.

Нагадаємо, що окупанти показали шикарну ціль для HIMARS: готуйтесь.

Раніше ми повідомляли, що у Криму місцеві жителі провчили російського окупанта за "Z"-символіку.