У Білорусі стався дефолт із зовнішніх зобов'язань. Беруть приклад з близької для них росії.

Про це йдеться на сайті Міжнародної рейтингової агенції Moody's.

Справа в тому, що перший платіж у місцевій валюті для виплати відсотків за єврооблігаціями 2027 року в доларах США було здійснено в рамках цього процесу 29 червня, у день оголошення. А це суперечить документації, що з облігаціями, і допускає розрахунків в альтернативних валютах. Тобто через санкції тепер Білорусі також світить дефолт.

Олександр Лукашенко, фото: скріншот із відео
Олександр Лукашенко, фото: скріншот із відео

Ще наприкінці минулого місяця місцева Рада міністрів та Національний банк ухвалили рішення оплачувати всі валютні борги у білоруських рублях, оскільки іншого виходу через введені санкції немає.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

До 29 червня Білорусь мала виплатити купон з єврооблігацій "Білорусь-2027" в еквіваленті $22,9 млн. 29 червня Білорусь виплатила купон у білоруських рублях.

Лукашенко і путін, фото: вільне джерело
Лукашенко і путін, фото: вільне джерело

Незадовго до цього було знижено довгостроковий рейтинг Білорусі в іноземній валюті, що означало одне - країна знаходиться на межі дефолту, і це ми бачимо на сьогоднішній день. Ось до чого можуть привести дружні стосунки з путіним Олександра Лукашенка.

санкції
санкції

Нагадаємо, що в Росії нещодавно стався дефолт через введені проти них міжнародні санкції. Країна також не має можливості платити в міжнародній валюті, через що почався незворотний процес.

У самій Росії ж відмовляються визнавати це, запевняючи, що вони мають кошти, щоб покрити рахунки.

Нагадаємо, що окупанти рвонули в наступ, але забули про одну важливу деталь, хто встиг - той втік

Раніше повідомлялося, що Михайло Подоляк висловився про фантастичне досягнення Росії

Також, після теракту у Вінниці МЗС України пообіцяло покарати всіх російських військових злочинців