Стали відомі нові подробиці щодо військового обліку для жінок в Україні. У Генеральному штабі пояснили, як це відбуватиметься.

Повідомили про це на офіційних акаунтах відомства у соціальних мережах.

Було опрацьовано пропозиції щодо внесення змін до переліку професій, після здобуття яких жінок зобов'яжуть ставати на військовий облік.

Крім того, за словами Генштабу, на сьогоднішній день в Україні немає гострої необхідності збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

"Вказаний Перелік затверджено наказом Міністра оборони України від 11.10.2021 №313 (зі змінами відповідно до наказу Міністра оборони України від 07.02.2022 №35, зареєстрованого Міністерством юстиції України у поточному році). Наказ передбачає, що з 1 жовтня 2022 р. жінки, які мають спеціальності та/або професії, визначені у додатку 1 до наказу, братимуться на військовий облік військовозобов'язаних" - йдеться у повідомленні під постом.

Жінки в ЗСУ, фото: ukrinform
Жінки в ЗСУ, фото: ukrinform

Далі було зазначено, що з початку повномасштабної військової агресії Росії проти України, на військову службу до ЗСУ було призвано близько 1% жінок із загальної кількості мобілізованих.

Більшість із них отримали професію психолога, зв'язківця, бухгалтера, кухаря, тощо. Також сьогодні залишається потреба в медиках, радіотехніках, і знову таки в кухарях.

Жінки у ЗСУ, Ілюстративне фото
Жінки у ЗСУ, Ілюстративне фото

"У державі на сьогоднішній день немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку. Враховуючи це, ГУ персоналу Генштабу ЗСУ опрацьовано пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов'язаних лише за їх згодою", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данилов розповів, коли Україна перестане вести бойові дії

Раніше повідомлялося, що українська авіація Повітряних сил ЗСУ знищує ворога всіма можливими засобами .

Також російський пропагандист попрацював на благо української розвідки у прямому ефірі: дуже допоміг