Стало відомо про те, що приблизно 95% мешканців Білорусі виступають проти того, щоб їхня країна вступала у війну з Україною. Вони, на відміну від росіян, демонструють своє незадоволення.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Chatham House. Результати опубліковано на сайті "Білоруської ініціативи".

Тобто, з проросійськими поглядами, тобто нелюдськими, виявилося всього 5% опитаних білорусів. Вони вважають за правильне, якщо їхня армія приєднається до війни, і допоможе російським окупантам творити військові злочини на території України.

Олександр Лукашенко, фото: скріншот з відео
Олександр Лукашенко, фото: скріншот з відео

Тішить, що кількість адекватних білорусів значно перевищує співучасників військових злочинів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Ставлення білорусів до війни Росії в Україні залишається негативним. Ми бачимо, що поступово відбувається плавлення підтримки Росії. Зменшується кількість людей, які вважають, що потрібно підтримувати дії Росії (з 28% у березні до 23% у червні 2022 року). А людей , які вважають, що Білорусь має взяти участь у військових діях на боці Росії, трохи – 5%", – йдеться під постом у Telegram-каналі директора "Білоруської ініціативи" Chatham House Григорія Астапеня.

Дане опитування показало, що приблизно 43% громадян сьогодні проти війни в Україні, і не підтримують дії росіян. Противників російської армії при цьому в два з половиною рази більше, ніж прихильників – 35% та 14% відповідно.

Білорусь, фото: Motolko
Білорусь, фото: Motolko

Минуле опитування проводилося ще у квітні місяці, і з того часу результати змінилися однозначно у бік України, що не може не тішити. Сподіватимемося, що в їхнього лідера та диктатора за сумісництвом ще залишилося трохи розуму, і він не відправить свою армію на вірну смерть, чого від нього вимагає колега путін.

Опитування білорусів, фото: CHATHAM HOUSE
Опитування білорусів, фото: CHATHAM HOUSE

Нагадаємо, що путін почав переводити економіку країни на військові рейки, і постраждає насамперед бізнес

Раніше повідомлялося, що Міноборони оприлюднило плани ворога, який напрямок буде найгарячішим найближчими днями - Ганна Маляр.

Також, у окупантів за тиждень стало на 11 складів менше - не дарма вони кидалися від однієї згадки HIMARS