39-річну бразильську модель Таліта ду Вальє, яка воювала з ІДІЛ в Іраку, було вбито на території України. Ракетний удар окупантів у Харкові вразив її позицію, а ще одного товариша було вбито після того, як той вирушив на її пошуки.

Відповідну посаду розмістили на порталі «DailyStar»

39-річну Таліту ду Вальє - елітного снайпера, було вбито 30 червня російським ракетним ударом у Харкові.

На жаль, товариша Дугласа Буріго, який також з бразильської армії, був убитий після того, як повернувся до найближчого бункеру, щоб знайти її - вони були єдиними двома загиблими членами їхньої ескадрильї.

Вона задокументувала свою мужню армійську подорож на YouTube та прославилася своїми вологами про боротьбу з Ісламською державою в Іраку.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Саме в цей період вона приєдналася до елітних сил Пешмерга, які борються в Курдистані.

Таліте ду Вальє було лише 39 років, коли до неї потрапила ракета
Таліте ду Вальє було лише 39 років, коли до неї потрапила ракета

Трагічна екс-модель також була письменницею і разом зі своїм колишнім товаришом по службі Буріго працювала над тим, щоб перетворити досвід боротьби з силами путіна на книгу, в той час як талановита жінка також була студенткою юридичного факультету.

Перш ніж вирушити до армії, вона була волонтером у кількох НУО, які займаються порятунком тварин, а також працювала моделлю та актрисою, коли була молодшою.

Її брат, Тео Родріго Вієра, вшанував її пам'ять в особистому обліковому записі в Instagram.

У соціальних мережах на адресу Таліти віддали шану
У соціальних мережах на адресу Таліти віддали шану

Він назвав її героєм і сказав, що вона була в Україні лише три тижні, де здебільшого була «рятівником та снайпером».

Їй також було доручено прикривати місцевих жителів, які рятуються від російських військ.

Вражає, але вона вже пережила бомбардування під час перебування у столиці України Києві та сказала своїй сім'ї, що не може багато з ними розмовляти, оскільки її дії телефоном «контролюються російськими безпілотниками».

Востаннє вона розмовляла з ними у понеділок, 27 червня, незадовго до в'їзду до Харкова.

Таліта планувала написати книгу про свій досвід
Таліта планувала написати книгу про свій досвід

Згідно з кількома повідомленнями, останніми тижнями Дуглас Буріго відправив подрузі аудіоповідомлення до WhatsApp, щоб розповісти, як він наляканий, але підтвердив, що «продовжить захищати Україну до кінця».

Коли відразу з'явилися новини про їхню смерть, у соціальних мережах посипалася шана парі.