Командир реактивно-артилерійського підрозділу 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України розповідає про особливості виконання бойових завдань та знищені цілі противника.

Розмову з командиром десантників оприлюднили в телеграм-каналі Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, після прибуття з вогневої позиції.

Арта ЗСУ. Фото: скриншот Facebook
Арта ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

Мені скидають координати цілі, якщо є можливість скоригуватись, то або спостерігає спостерігач безпосередньо, або піднімають пташку в повітря, у такому разі я можу скоригуватися. Про таке попереджають наперед. Якщо ж візуального спостереження нема, то просто відпрацювання йде по координатах. командир артпідрозділу.

Воїн ЗСУ зізнається, що від "прильотів" рятує серйозне ставлення до противника. А також чіткі злагоджені дії:

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Сьогодні, якби затрималися ще на секунд 30 на позиції, то б "прилетіло". Я стараюсь думати, що противник розумний, тому працюю чітко та не роблю дурниць. зізнається десантник.

Воїн ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
Воїн ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Його вогневим підрозділом були знищені склади з боєприпасами та іншими матеріальними засобами, військова техніка, реактивні, артилерійські та мінометні підрозділи противника, а також жива сила. Працювало декілька машин — були знищені склади та декілька батарей "ураганів".

Про свої побажання каже, що не відмовився б від американської техніки та планує новий рік зустрічати вдома.

Хотілося б якусь круту техніку заграничну. Не відмовився би від любої реактивки, любого калібру. Працював на всьому. Чим більше електроніки, тим краще. Хотілось би щось американське. ну, може не HIMERS можна шось менше, що у них є. Може поділяться з нами. Хлопці не бояться все добре, треба новий рік вдома зустрічати.

Нагадаємо, ми писали, що Сергій Братчук повідомив до чого потрібно готуватися не лише чоловікам, а й жінкам в умовах воєнного стану.

Як повідомляв "Знай.ua" чоловік відмовився від громадянства країни-агресора і пообіцяв стати частиною ЗСУ.

Також "Знай.ua" інформував, що долю Кримського мосту давно вирішено наперед, і в Кремлі занервували.