Відомий український політолог Юрій Романенко звернув увагу українців на те, як змінилася ситуація на фронті з початку широкомасштабного вторгнення росії 24 лютого.

Юрій Романенко у своєму телеграм-каналі поширив пост соціального та громадського діяча Дениса Мініна, який зараз служить в ЗСУ. Той стверджує, що ситуація на передовій змінилася і наводить конкретні факти.

"До уваги всіх, хто вперше заїжджають на східний фронт:

1) У противника значна перевага в артилерії та в небі!
2) Там вже не тупі строковики, а реально навчені вбивці, котрі знають свою справу.
3) Наші позиції й пересування здають місцеві, а корегують вогонь дрони!
4) Військова техніка - ціль #1", - попередив він.

Зруйнований росіянами будинок, війна в Україні. Фото з соцмереж
Зруйнований росіянами будинок, війна в Україні. Фото з соцмереж

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Військовослужбовець також дає певні поради для тих, хто воює на передовій, захищаючи рідну землю від російських загарбників. Наступні рекомендації допоможуть врятувати не одне життя і отримати перевагу над ворогом.

Рекомендації Дениса Мініна:

1. Рийте глибоко, і ні в жодному разі широко. Крім того, рийте додаткову "ложбинку" збоку, по низу окопу.

2. Рийте в місцях з додатковим захистом (наприклад, дерево) чи перешкодами для арти противника (пагорб, з/д колія).

3. Рийте декілька бойових позицій, з'єднайте їх окопом (якщо є можливість).

4. Не скупчуйтесь в одному укритті, максимум 2-3 людини.

5. Для відпочинку та укриття рийте "могилу" на одного зі сходинами (1 на 2-х, один на посту другий там).

6. Точка евакуації максимально прихована, проробіть стежку і ямку для надання допомоги. Там працює медик, а вас там і близько не повинно бути.

Денис Мінін, instagram.com/denisminin
Денис Мінін, instagram.com/denisminin

"Книжка книжкою, а війна диктує свої правила. Пристосовуйся до реалій. На цій війні найкраще це - швидкість і мобільність. Я сподіваюсь вже всі зрозуміли що саме зараз, поки ви ні на нулі, треба завжди тренуватись фізично?! Це риторичне питання і коли доведеться дуже швидко бігти, стрибати, перескакувати, залазити - ви згадаєте мене. Тренуйтесь не тільки військовій справі.", - йдеться у повідомленні. Денис Мінін

7. Не звозіть багато ні бк, ні забезпечення, воно вас видає. Прибирайте сміття, навіть закопуйте бички.

8. Приготуйте прохідний джип, зніміть все світло з нього, а водію - нічник. І нехай сидить десь за 5 км від вас. Це врятує більшість 300! Ретельно маскуйте автівки - рийте для них поглиблення як і для танків, БТРів.

9. Забезпечення і БК довозиться, коли їдуть за 300, або при потребі. Резерв на 2 дні роті завжди біля джипа.

10. БМП, БТР також десь в тилу, обов'язково приховані й закопані. Виїжджають виключно в бій, а не возять людей! КРАЗи, МАЗи і КАМАЗи можете самі розстріляти, буде менше жертв. А краще віддати артилеристам.

11. Зв'язок - закритий шифрований і взаємодія з танками й артилеристами. Піхота виявляє, розвідка дронами корегує, арта працює. Артилеристи також люди і ціль №1. Вони не будуть постійно чергувати й у них також ліміт б/к.

12. Не тримайте на позиціях піхоти ПТРК та ПЗРК. Виставте їх збоку, позаду, але не на позиції. Вас просто зрівняють з землею, якщо вони хоч раз спрацюють.

13. Найважливіше! Час для переміщення особового складу і забезпечення це - сутінки. (Ранок і вечір) Безпечні години зрозумієте самі. І також на джипах з мотором не більше 2,5 л (тиша вирішує).

"І пам'ятайте, вони не знають кількості осіб, поки ви їм не викриєте себе. А до того часу знищите купу орків, котрі будуть вас прощупувати. Краще стріляти, вже коли побачите противника, а не почуєте його кулі. Так вони перевіряють ваші нерви. А коли підійдуть намагайтеся знищити всіх, щоб не змогли відкорегувати арту, бо в сліпу арта у них крива і хіба щось шальне залетить.", - йдеться у повідомленні. Денис Мінін

Пост Дениса Мініна, Телеграм
Пост Дениса Мініна, Телеграм

Пост Дениса Мініна, Телеграм
Пост Дениса Мініна, Телеграм

Пост Дениса Мініна, Телеграм
Пост Дениса Мініна, Телеграм

Нагадаємо, Росія оголосила дефолт за зовнішнім боргом - вперше за 100 років: санкції працюють

Також ми писали, воїн ЗСУ влаштував своїй мамі зворушливий сюрприз у її день народження: не бачила сина пів року

Нагадаємо, налякані "бавовною" росіяни плачуть, що їхній владі "бракує яєць": "Терпіти будемо поки в Кремль не прилетить"