Лілія та Леонід Поповичі, їхня маленька донечка Мілана з родичами вижили та вирвались з окупації, тепер дають свідчення щодо воєнних злочинів рашистів.

У Бучанському районі сім'я українців змогла вирватися після шести діб окупації. Родина Поповичів стали свідками злочинів росіян. Про це пише Київ Вечірній.

Родина Поповичів. Фото: скриншот Вечірній Київ
Родина Поповичів. Фото: скриншот Вечірній Київ

Вони розповідають, що від початку повномасштабного вторгнення було дуже страшно, через авіаносці, які летіли над головами та скидали бомби.

Коли окупанти вже осіли, то порозставляли танки просто у городах у людей, поробили обшуки і наказали почепити біле ганчір’я, мовляв, щоб знати, де є люди і туди не заходити. Майже одразу почали шукати атовців: все в хатах перевертали, і якщо знаходили — розстрілювали на місці. Волонтерів наших також порозстрілювали. родина Поповичів

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Їхні знайомі переховувалися в підвалі дев’ятиповерхівки, коли будинок зруйнувався. Люди просили їм допомоги, а орки не дозволяють наблизитися.

Родина Поповичів. Фото: скриншот Вечірній Київ
Родина Поповичів. Фото: скриншот Вечірній Київ

Лише одна жіночка ходила завжди з собачкою — брала десь їжу й кидала їм туди в щілину, так людям вдалося вижити окупацію.

Навколо було пекло: всюди трупи. Молодих хлопців просто розстрілювали на місці. Та й не тільки хлопців. Нам розповідали, наприклад, що дві пенсіонерки переходили дорогу і їх просто ні за що розстріляли. родина Поповичів

Нагадаємо, ми писали, що успішний бізнесмен Дмитро пішов служити в ЗСУ і назвав те, чого не прощає війна

Як повідомляв "Знай.ua" Ігор Терехов розповів, чому росіяни почали обстрілювати Харків за новою методикою.

Також "Знай.ua" інформував, що СБУ викрила черговий фейк від росіян про "героїчний" вчинок окупанта.