Єнс Столтенберг генеральний секретар НАТО заявив, що союзники мають намір прийняти нову стратегію, яка описує Москву як пряму загрозу через війну в Україні.

На мадридському саміті Альянс також змінить свої формулювання щодо росії. Союзники мають намір прийняти нову стратегію, яка описує Москву як пряму загрозу через чотири місяці війна в Україні. Про це повідомляє агентство Reuters.

НАТО, фото: скріншот з відео
НАТО, фото: скріншот з відео

Я очікую, що союзники чітко заявлять, що росія є прямою загрозою нашій безпеці, нашим цінностям, міжнародному порядку, заснованому на правилах заявив Генсек НАТО

Столтенберг нагадав, що вторгнення росії в Україну спричинило геополітичні зсуви, вони спонукали колись нейтральні країни Фінляндію та Швецію подати заявку на вступ до НАТО, а Україну – для забезпечення статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Росія відійшла від партнерства і діалогу, який НАТО намагалася встановити з росією протягом багатьох років. Єнс Столтенберг

Генсек підкреслив, що через агресивну політику рф, НАТО трансформує свої існуючі сили швидкого реагування НАТО, які вже мають близько 40 000 військовослужбовців у високій готовності, і збільшить загальну кількість до "понад 300 000".

ПРАПОРИ УКРАЇНИ І НАТО. ФОТО: МЗС УКРАЇНИ
ПРАПОРИ УКРАЇНИ І НАТО. ФОТО: МЗС УКРАЇНИ

Цей крок є частиною роботи НАТО над новою структурою збройних сил, яка, ймовірно, призведе до приведення національних військ до різних рівнів бойової готовності.

Також було вирішено, що Альянс збільшить кількість навчань у Грузії. Та визнає росію загрозою колективній безпеці.

Нагадаємо, ми писали, що латвійський посол Ілгварс Клява заявив, що росія навряд чи нападе на Литву

Як повідомляв "Знай.ua" путін продовжує використовувати їжу як безшумну зброю, в Європі звинуватили росію в "Голодних іграх".

Також "Знай.ua" інформував, що публіцист Анатолій Якименко пояснив, що таке Стамбульська конвенція.