Командир танкової роти 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка лейтенант Євген Пальченко протягом першої доби масштабного вторгнення рф зміг вивести товаришів з оточення.

За 2 дні Євген разом із ввіреними йому взводами танків прийняли бої біля 4 населених пунктів Херсонщини — Сергіївка, Олешки, біля Антонівки (за Антонівський міст) та в районі населеного пункту Чорнобаївка.

Герой України Євген Пальченко. Фото: скриншот Youtube
Герой України Євген Пальченко. Фото: скриншот Youtube

24 лютого, в день вторгнення, Євген повернувся до казарм після 2 ночі, а вже о 4:30 його з товаришами по службі розбудив сигнал бойової тривоги. Вірити у те, що почалась повномасштабна війна, не хотіли до останнього.

У Євгена позивний "Пісня", він отримав команду взяти 2 взводи (6 танків) і вирушити до Сергіївки під Новою Каховкою, щоб прикрити міст через канал і виграти час для інших військових. Проте техніка окупанта вже рухалася на зустріч, і в сотні разів переважала сили українців.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Перші дні окупації. Фото: YouTube
Перші дні окупації. Фото: YouTube

Я дав команду всім танкам на відкриття вогню. Було знищено там танк, БМП. Буквально на дистанції 4 кілометри. Задзвонив телефон, дзвонив начальник нашого батальйону. Він сказав: «Пісня», відходь звідти, бо тебе вже не звільнять. Відходь на Олешки, нас тут уже беруть у кільце, нам треба вийти з оточення Євген Пальченко

Відступаючи "Пісня" побачив захоплену у кільце колону техніки ЗСУ. Вона знаходилась заблокована між Раденськом та Олешками. Командир батальйону отримав завдання зачистити міст від російських військ, організувати "зелений коридор" та вивести величезну колону української техніки, заблоковану в Олешках. До півночі Антонівський міст уже був під контролем ЗСУ, а військова техніка та особовий склад зміг передислокуватися до Миколаєва.

25 лютого Євген Пальченко отримав завдання зайти в село Інженерне, разом із десантниками з 80 бригади зачистити завод і вийти в Наддніпрянське. Наступною командою, яку він отримав, було рухатися до Чорнобаївки. Вони зайняли оборону, але через відхід техніки танки взводів Євгена Пальченка залишилися без прикриття.

Уже на Миколаївщині в районі села Шевченкове. Внаслідок дій його роти на Миколаївщині були звільнені села Котляреве, Шевченкове, Зелений Гай, Оленівка, Костянтинівка та інші.

Нагадаємо, раніше ми писали, що українські бійці ТрО позбулися "непереможного" танка окупантів одним натисканням кнопки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", як навчитися розпізнавати ворожу техніку на випадок наступу.

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти б'ють і грабують чоловіків на Херсонщині.