Юлія Паєвська за позивним Тайра з "Азова" – народний герой України, яка вісім років рятувала життя військових і мирних жителів на Донбасі. Тайра потрапила в полон російських окупантів у Маріуполі 16 березня, але нещодавно її звільнили.

Про те, як Юлія себе почуває зараз ексклюзивно розповіла її подруга Олена Мосійчук в ефірі студії "Сніданок з 1+1".

Тайра. Фото: скриншот Youtube
Тайра. Фото: скриншот Youtube

Дівчина ще не встигла поспілкуватися з подругою, так як через умови, в яких була Тайра, медик поки відпочиває і проводить час з родиною.

Поки Паєвська була в полоні, подруга теж не могла з нею зв'язуватися, так як Олена дізналася про те, що Тайра потрапила в полон від своїх побратимів з Азова. У Тайри одразу забрали телефон і зв'язок пропав. У перший раз вони побачили Юлію, коли її показали в російських ЗМІ.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Тайра. Фото: скриншот Youtube
Тайра. Фото: скриншот Youtube

Розповіла Мосійчук і про те, як вона вперше побачила Тайру, про їхнє знайомство.

"З 2014 року з перших днів я служила парамедиком в полку "Азов" і ми перетиналися. Ми почали спілкуватися. То вона приїжджала до мене "на перевал" - відпочити і поїсти. Потім, коли була ротація, я приходила до неї в гості і познайомилась з її донькою, пам'ятаю її бунтарем-підлітком, і з її чоловіком. Так і почали дружити... З того часу я почала називати її "мати" тому що вона мені була, як мама",- згадує Олена.

Дівчина стверджує, що Тайра неймовірна мати і дружина, а ще вона дуже добра людина.

"У її доньки в підлітковому віці був важкий характер, але Тайра ніколи на неї не кричала. Її донька дуже талановита і Тайра її завжди підтримувала. Чоловік у неї дуже спокійний, але і Тайра завжди на дзені ходить, яка ситуація б не була. Вона завжди підтримувала тверезий розум у побратимів і вона, як самурай".

Нагадаємо, що донька парамедика Тайри, яку викрали росіяни, просить світ допомогти визволити маму: "Пишаюся бути донькою".

Раніше ми повідомляли, що голуби не в тренді, можуть видихати, комарам приготуватися: Міноборони рф знову начиталося фентезі.