Стало відомо про те, що в Білорусі почали навчання з мобілізації, військовим вже роздали перші повістки. Це може позначати те, що Білорусь може готуватися до наступу, або ж чергова провокація росіян.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі програми "Фейгін Live" 16 травня.

Військовозобов'язані громадяни Білорусі тепер зобов'язані прийти до військкомату, а самі військові навчання триватимуть приблизно до 8 липня. До цього часу Білорусь закрила свій повітряний простір, хоч туди і так давно вже ніхто не літає. Своєю поведінкою місцева влада зіпсувала будь-які дипломатичні відносини з усім цивілізованим світом.

олександр лукашенко. Фото: скриншот Youtube
олександр лукашенко. Фото: скриншот Youtube

"У Білорусі почалися навчання з військкоматами і там військкомати розіслали сьогодні повістки. Вони будуть проводити навчання з мобілізації військовозобов'язаних", - сказав Олег Жданов.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

Білорусь, фото: Motolko
Білорусь, фото: Motolko

Чим закінчиться це навчання - поки що невідомо, проте якась ймовірність того, що вони зважаться зайти на територію України все ж залишається.

Кордон з Білоруссю, фото: скріншот
Кордон з Білоруссю, фото: скріншот

Нагадаємо, в середу, 15 червня, відбулося засідання ставки верховного Головнокомандувача, щодо загрози білоруського нападу, як заявив Секретар РНБО Олексій Данилов. Путіну вкрай вигідно, якщо Лукашенко введе війська в західні області України, так як це на їхню думку може перешкодити поставкам зброї від партнерів. А як буде все насправді - покаже лише час.

Нагадаємо, що в ЗСУ озвучили терміни розгортання контрнаступу: у разі отримання необхідного озброєння

Раніше повідомлялося, що Зеленський закликав Данилова перевірити готовність до нападу з Білорусі: всі чотири області

Також, Макрон почав писати українською про побачене, українці не витримали