Повномасштабна війна в Україні триває вже практично чотири місяці, і українські захисники роблять все для того, щоб не допустити чергової агресії росіян. Саме тому можна сміливо сказати, що на передовій зараз вирішується майбутнє.

Про це стало відомо завдяки новій заяві представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скибицького для порталу “The Guardian”.

Наше майбутнє також залежить від того, як швидко західні партнери нададуть обіцяну зброю. Саме на нього зараз всі надії, адже існуючого вкрай недостатньо.

"Зараз це артилерійська війна. На одну українську артилерійську одиницю припадає 10-15 російських гармат. Тому тепер все залежить від того, яке озброєння нам надають західні партнери", – зазначив представник ГУР МО України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також, Україні вкрай необхідні реактивні системи великої давності, щоб захисники зуміли протистояти російській артилерії. Без цього ми практично безсилий.

Настав час ще й дефіциту високоточних крилатих ракет, які активно використовувалося окупантами в перші тижні війни. Це з одного боку хороша новина, проте позитивного тут все одно вкрай мало.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

"Ми помітили, що Росія виробляє набагато менше ракетних обстрілів і використовує ракети Х-22. Це старі радянські ракети виробництва 1970-х років. Це свідчить про те, що в Росії закінчуються високоточні ракети", – розповів Вадим Скібіцький.

Протикорабельні ракети. Фото: YouTube
Протикорабельні ракети. Фото: YouTube

Існуючі ресурси дозволять окупанту вести повномасштабну війну ще близько року, а кремлівське керівництво намагається знову заморозити конфлікт, щоб накопичити резерви, і переконати західних лідерів скасувати санкції.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що Арестович повідомив про можливі ускладнення на передовій: найскладніші напрямки

Раніше повідомлялося, що російські окупанти вирішили побудувати "бізнес" на мародерстві, але бажання красти виявилося сильнішим

Також, герої не носять маски: боєць ЗСУ ризикнув життям, щоб вивести з-під посиленого вбстрілу десять поранених товаришів