Стало відомо про те, що російські війська не домоглися особливого успіху в напрямку Сєвєродонецька, і ЗСУ продовжують відбивати території. Також, Маріуполю загрожує спалах холери.

Про це йдеться в щоденному звіті британської розвідки, що опублікований на сторінці Міністерства оборони України в соціальній мережі Twitter.

"Навколо Сєвєродонецька тривають бої. Росія знову контролює більшу частину міста, але її сили не домоглися успіху в спробах оточити ширшу територію з півночі і півдня", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нові дані говорять про те, що проблема є не тільки в Маріуполі, але і в Херсонській області. Там критичні ситуації з медичними послугами, а також ліками.

Зараз Росія намагається забезпечити базові комунальні послуги для жителів тимчасово окупованих територій, однак, виходить у них вкрай погано. Доступ до безпечної води також з'являється вкрай рідко, через що українці змушені робити великі запаси. Але, через величезну кількість людей, не всі можуть це зробити.

Британська розвідка, фото: Twitter
Британська розвідка, фото: Twitter

З'являються час від часу перебої в телефонних та інтернет-послугах.

"У Херсоні, ймовірно, критичний дефіцит ліків, а Маріуполю загрожує великий спалах холери. Поодинокі випадки холери зареєстровані з травня. Медичні послуги в Маріуполі, ймовірно, вже близькі до колапсу: великий спалах холери в Маріуполі ще більше погіршить ситуацію", - продовжили в британській розвідці.

Нагадаємо, що полонений з "другої армії світу" захопився крутими ВСУшниками

Раніше повідомлялося, що в окупованому Мелітополі почалися сутички між колаборантами - шкодують, що здали місто

Також, українець в минулому був успішним підприємцем, але тепер сидить на передовій: закупив для побратимів потужні Всюдиходи