Минуло практично 100 днів з початку повномасштабної війни росії проти України. Криваве протистояння, яке приносить на наші землі тільки біль і руйнування. За ці три з половиною місяці окупантам не вдалося досягти стратегічних цілей.

Про це стало відомо завдяки новій заяві британської розвідки, яка опублікована на офіційному акаунті Міністерства оборони в соціальній мережі Twitter.

Як стверджують експерти, Росії не вдалося за ці 100 днів домогтися жодної стратегічної мети в Україні. Битву за Київ вони провалили, і тим самим не змогли захопити владу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Все завдяки сталому українському опору, а також їх нездатність захопити аеродром Гостомеля за першу добу. Інакше, ситуація могла скластися зовсім інакше, і привела б до ще більшої кількості жертв.

Після провалу початкового плану, а також через погану підготовленість військових, окупанти вирішили сконцентрувати всю свою увагу на Донбасі. За їхніми словами, вони абсолютно не хотіли брати Київ, і "3 дні на взяття" це був жарт. Правда, заявили вони про це вже після програшу на полі бою.

Британська розвідка, фото: Twitter
Британська розвідка, фото: Twitter

На даний момент росіяни контролюють приблизно 90% Луганської області, і існує висока ймовірність того, що протягом двох наступних тижнів контроль буде встановлений.

"рф не змогла створити маневр або рух на інших фронтах або напрямках, всі з яких перейшли до оборони. У порівнянні з початковим планом рф жодна зі стратегічних цілей не була досягнута. Для того, щоб рф досягла хоч якогось успіху, будуть потрібні постійні величезні інвестиції і, ймовірно, значний час"-йдеться в повідомленні. Однак, таких ресурсів у них немає.

ЗСУ, фото: скріншот з відео
ЗСУ, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що ситуація на фронті, економіка, голод і смерть Путіна: екстрасенс Макс Гордєєв зробив передбачення для України на Червень

Раніше повідомлялося, що Валерій Залужний розповів французькому колезі, що окупант творить на Луганщині

Також, під Херсоном окупантів почали використовувати за призначенням: збирають полуницю за гроші у місцевих жителів