Херсон вже тривалий час перебуває в окупації росіян, але українці щиро вірять у швидке повернення і чекають на ЗСУ від щирого серця.

У ТікТоці набирають популярність ролики про те, як місцеве населення збирає списки колаборантів, які допомагають військовим рф для того, щоб в день визволення міста урочисто вручити ці списки українським військовим.

В цей же час губернатор Миколаївської області Віталі Кім розповів про те, що потрібно для звільнення Херсона.

Віталій Кім, фото: Знай.uа
Віталій Кім, фото: Знай.uа

Для наступу, ймовірно, знадобиться більше живої сили: тоді потрібно вивільнити війська або на сході, або зробити додаткову мобілізацію. При цьому він не заперечує повторного наступу рашистів на Миколаїв.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Про це повідомляється в його інтерв'ю для Reuters.

"Але поки ми не бачимо ні перегрупування, ні великих скупчень військ для атаки", - зазначає глава Миколаївської ОВС.

Окремо Кім зазначив, що західна зброя, в першу чергу – артилерія, вже працює в Південному регіоні, де ЗСУ досягли успіху на Херсонському напрямку і потіснили ворога.

Нагадавши, жінка, яка в соцмережах агресивно просувала "русский мир", стала агенткою кремля:" перемога " тепер їй буде снитися у в'язниці мінімум 15 років.

Раніше ми повідомляли, що у ЗСУ відповіли на поширені питання про мобілізацію: чи є привід для переживань.

Також стало відомо, що 15-річний українець врятував Київ від окупації, навів артилерію ЗСУ на колону російських загарбників.