Стало відомо про те, що Україна хоче придбати системи протиракетної оборони "Залізний купол". У США не будуть проти.

Про це повідомляє портал Washington Post.

Як відомо, Ізраїль вже багато років перебуває в стані війни, однак, люди навчилися з цим жити, а спеціальна система захисту допомагає їм у цьому.

З самого початку повномасштабної війни в Україні люди почали говорити про ізраїльську систему протиракетної оборони "Залізний купол", а також про їх постачання для країни.

Система ПРО "Залізний купол", скріншот: YouTube
Система ПРО "Залізний купол", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Зараз з'явилася реальна можливість того, що це трапиться. Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук закликав продати їх Україні, і США при цьому, як він зазначив, проти не буде.

"Нам потрібна військово-технічна підтримка, нам потрібен "Залізний купол". Це дозволить нам врятувати наших мирних жінок і дітей від обстрілів російських ракет... я хочу, щоб ізраїльський уряд вийшов зі своєї зони комфорту і повернувся до реальності".

ППО. Фото: скрін youtube
ППО. Фото: скрін youtube

Раніше він вже розкритикував уряд Ізраїлю за те, як вони відреагували на війну в Україні. Підтримка надходить, але лише словесна, хоча українські представники очікували ще й військову допомогу, адже така можливість у них є.

Система "Залізний купол" призначена для перехоплення і знищення ракет малої дальності, які можуть загрожувати населеним пунктам. У 2015 році система отримала можливість знищувати маневрені БПЛА. "Залізний купол" також може вражати літаки на висоті до 10 км.

Нагадаємо, що воїн ЗСУ Михайло Попов хотів одружитися на красуні, вийшовши з "Азовсталі", але війна знищила плани

Раніше повідомлялося, що окупанти приховують правду і погрожують родичам загиблих на крейсері "Москва": дно пробито вдруге

Також, в МВС радять українцям тримати руку на пульсі — існує загроза перекидання російських диверсантів з боку Білорусі, щоб послабити ЗСУ