Україна докладає максимальних зусиль для розблокування морських портів, а аналітики впевнені, що рф просто так море не віддасть і там буде новий фронт.

Україна спільно з ООН і партнерами розробляється можливість створення гуманітарного коридору для експорту української аграрної продукції, повідомляють в МЗС.

Однак недавній ракетний удар рф по зерновому терміналу в Миколаєві говорить про те, що Росія може скористатися таким коридором для нападу на Одесу і на південь України.

Карта окупаційних територій. Фото: Telegram
Карта окупаційних територій. Фото: Telegram

Не дивлячись на ризики, Україна вже почала поставки зерна на світовий ринок вантажівками, залізницею і річковим транспортом.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Попри залучення партнерів та ООН, американські аналітики впевнені, що рф намагатиметься контролювати Чорне море, це буде черговим фронтом у війні. На думку військових експертів, Чорне море у наступні тижні стане ще одним фронтом війни Росії проти України, і міжнародні організації, такі як ООН, НАТО, або Сполучені Штати та союзники, ймовірно, вимушені будуть ескортувати танкери з зерном з Одеси.

Пшениця. Фото: Telegram
Пшениця. Фото: Telegram

Ситуація на північному заході Чорного моря залишається напруженою і блокада триває. "Противник блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря та утримує в акваторії п’ять кораблів із можливим сумарним залпом до 34 КРМБ типу "Калібр" Міністерство оборони України

Нагадаємо, раніше ми писали, що експерти розповіли про початок нового етапу холодної війни: світ знову ділиться на частини через росію.

Як повідомляв портал "Знай.ua", снаряди окупантів "прилітають" навіть на найвіддаленіші лінії фронту.

Також "Знай.ua" писав, що український хліб, який вкрав путін, можуть купити країни на межі голоду.