Стало відомо про те, як сім'ям українських військовополонених отримати виплати. Про це повідомляє видання АрмiяInform.

Як відомо, за військовослужбовцями, захопленими в полон, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісно відсутніми, зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за місцем проходження служби.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Для того, щоб оформити їх, членам сім'ї потрібно звернутися із заявою на ім'я командира військової частини. Для цього необхідно надати наступні документи:

  • копії сторінок паспорта повнолітніх членів сім'ї з даними про прізвище, ім'я та по батькові та реєстрацію місця проживання (перебування);
  • довідка про реєстрацію місця проживання (перебування) членів сім'ї (у разі відсутності такої інформації в паспорті);
  • копія свідоцтва про шлюб (за наявності);
  • копії свідоцтв про народження дітей (за наявності);
  • копія документа, що засвідчує реєстрацію в державному реєстрі фізичних осіб-платників податків.

Такі заяви і подані документи розглядаються командиром протягом 15 днів, після чого приймається рішення стосовно виплати. Про це заявнику повідомляють у письмовій формі.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Право на таку допомогу мають деякі категорії людей: дружина або чоловік військовослужбовця, а при відсутності повнолітні діти, які проживають разом з полоненим; законні представники; особи, які перебувають на утриманні у військового, або ж його батьки.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Йдеться про виплату додаткової винагороди під час дії воєнного стану у розмірі 30 000 гривень щомісяця та збільшеної винагороди до 100 000 гривень.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Нагадаємо, що Дмитро Кулеба відповів Еммануелю Макрону на заклики зберегти обличчя Путіну

Раніше повідомлялося, що виснажені і деморалізовані:російські загарбники знижують темпи наступу

Також, пропагандисти намагаються домогтися відставки Валерія Залужного методом захоплення, продовжують деморалізувати росіян