У СБУ викрила шахраїв, які вирішили нажитися на українцях, які змушені були терміново знаходити собі амуніцію та інші товари для ЗСУ.

Шахраї виїхали з України за підробними документами та вигадали схему продажу нібито "гуманітарки" з-за кордону на 60 млн грн. Про це повідомляє СБУ.

Амуніція для ЗСУ. Фото: YouTube
Амуніція для ЗСУ. Фото: YouTube

За інформацією СБУ, група молодиків з Дніпропетровщини, одразу після вторгнення рф втекли з України, використавши підроблені документи. Там вони вирішили відкрити "бізнес", продаючи українцям військову амуніцію і товари подвійного призначення для потреб армії. За даними служби безпеки, вартість товарів була завищена мінімум втричі.

Амуніція для ЗСУ. Фото: YouTube
Амуніція для ЗСУ. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

За час війни шахраї збагатилися на понад 60 млн грн. Крім того, щоб не сплачувати митні платежі в Україні, зловмисники завозили продукцію як благодійну допомогу, підробляючи документи від імені доброчинних організацій. Це дозволило їм ухилитися від сплати податків на близько 20 млн грн.

Співробітники СБУ та БЕБ виявили значну кількість бронежилетів, касок, наколінників, тепловізорів, оптичних прицілів, БПЛА і документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Амуніція для ЗСУ. Фото: YouTube
Амуніція для ЗСУ. Фото: YouTube

Одному з учасників схеми повідомлено про підозру. Вирішується питання про передачу арештованого майна на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, раніше боєць ЗСУ ризикнув життям, щоб вивести з-під посиленого обстрілу десять поранених товаришів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ексслужбовець росії "анонсував" ЗСУ в Москві після провалу рашистів в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що побитий до коми на мітингу 16-річний білорус втік в Україну, щоб захищати її від рашистів.