Стало відомо про те, що російські окупанти не зможуть захопити Донецьку область. Все через високі втрати в боях за Сєвєродонецьк.

Про це стало відомо завдяки новій інформації від аналітиків з Інституту вивчення війни. "Друга армія миру" знову програє, і це очевидно вже всьому світу.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Наступ на Слов'янськ з південного сходу від Ізюма, а також на захід від лиману йде вкрай повільно. Саме тому, вже зараз можна сказати, що ніяких успіхів там найближчими днями не передбачається, оскільки окупанти поставили собі за мету взяття Сєвєродонецька.

Ситуація на фронті, фото: ISW
Ситуація на фронті, фото: ISW

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Вони продовжують спроби взяти під контроль цей населений пункт, а також Лисичанськ. У тому випадку, якщо це все ж станеться, то вся Луганська область опиниться під окупацією росіянами.

"Загарбники поступово просуваються навколо Авдіївки. Контрнаступ ЗСУ на північному заході Херсонської області відтіснило окупантів до східного берега річки Інгулець. Російські наземні шляхи сполучення вздовж траси T2207 продовжать знищувати " - йдеться в повідомленні ISW.

При цьому, через те, що зараз всі сили спрямовані на Сєвєродонецьк, росіяни не зможуть захопити Донецьку область. Для цього їм буде недостатньо ні людей, ні ресурсів. На їх відновлення знадобиться багато часу, якого немає.

Ситуація на фронті, фото: ISW
Ситуація на фронті, фото: ISW

До слова, не можна не відзначити про активність білоруських військ біля українського кордону. Вони сконцентровані недалеко від Волинської області, і найімовірніше робиться це для відволікання уваги. Але, про всяк випадок, ЗСУ готові до будь-якої провокації.

Нагадаємо, що російські окупанти почали масово викрадати чоловіків на тимчасово захоплених територіях: вимагають викуп від 10 до 30 тисяч доларів

Раніше повідомлялося, що в Сєвєродонецьку захисники успішно проводять операції і беруть полонених

Також, Чому те, що трапилося в Україні сміливо можна вважати геноцидом - кілька ознак винуватості російських окупантів