Російська армія захоплює українські міста, та знищує їх, завдяки більшій кількості, але українці не тільки не відступають, але їм вдається брати у полон окупантів.

Очільник Луганської ОДА, Серігй Гайдай в ефірі програми Freedom розповів, яка ситуація у місті.

Сєвєродонецьк. Фото: Telegram
Сєвєродонецьк. Фото: Telegram

"Найважча ситуація на сьогодні у Сєвєродонецьку. Справді, окупантам вдалося просунутися вглиб міста. Росармія контролює більшу частину міста, 20 відсотків, це така сіра зона. Але наші захисники також тримають позиції на одній частині міста. Їм вдається робити певні операції, коли вони вибивають із деяких вулиць супротивника, іноді навіть виходить брати полонених", - зазначив Гайдай.

Сєвєродонецьк. Фото: Telegram
Сєвєродонецьк. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Він похвалив українських захисників, підкресливши, що за минулу добу вдалось взяти у полон 6 полонених.

"Тому скептикам я можу сказати, що не треба Сєвєродонецьк списувати з рахунків. Ще рано. Місто тримається, і на відміну від Кадирова ми говоримо правду, тому коли він каже, що місто повністю під контролем, то запрошуємо його зробити відео. А ми зі свого боку максимально допомагатимемо нашим військовим, для того, щоб вони могли повністю на 100% виконувати свої завдання. І навіть можливо, очистять місто від російської армії".

Сєвєродонецьк. Фото: Telegram
Сєвєродонецьк. Фото: Telegram

Щодо того, що заявив Олексій Арестович, буцім то українці заманили окупантів у пастку, Гайдай сказав, що єдине, що він може сказати, це про успішні локальні операції.

Це дає нам шанси та надію, що й надалі успішні операції відбуватимуться. Мало того, можливо, зміниться ситуація по самому місту.

"Ми у постійній комунікації з ними, все, що потрібно нашим захисникам, намагаємося максимально швидко їм надавати", - підсумував глава ОВА.

Нагадаємо, раніше ми писали, що піротехніки ДСНС показали страшну знахідку, яку діти відкопали у пісочниці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Валерій Залужний розповів французському колезі, що окупант коїть на Луганщині.

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти створили другу фільтраційну в'язницю в Маріуполі.