Військовий аналітик Том Купер оприлюднює свої звіти щодо ситуації на передових позиціях в Україні, ґрунтуючись та аналізуючи дані розвідок та супутників.

Останній звіт сповнений позитивних ноток, та імовірно свідчить про переломний період на користь України, через доставку гаубиць. Звіт перекладає та публікує журналіст Ростислав Семків у своєму телеграм-каналі.

Танки рф. Фото: Facebook
Танки рф. Фото: Facebook

Щодо ситуації на сході України, на думку Тома Купера, попри інших західних оглядачів, які стверджують, що українські частини в цьому регіоні "зазнали поразки" від росіян, загалом "зламані", а їхній "дух занепав", частини ЗСУ в Лимані залишаються повними сил та готовності битися.

ЗСУ організовано відступили на південні околиці міста, де густий ліс, або повністю відкрита місцевість, проте настільки пересічена, чи навіть посічена, що там легко заховається маса захисників.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Військова техніка рф. Фото: Facebook
Військова техніка рф. Фото: Facebook

Зачистка цієї території займе в росіян досить часу – насправді, дуже багато, оскільки тепер їм бракує тут військ, адже щойно вони захопили Лиман, то почали забирати звідти частини й перекидати їх на Сєвєродонецьк.

Щодо Сєвєродонецька, якщо вірити росіянам, то це зруйноване місто було взяте ними ще два дні тому. Та навіть Лисичанськ був на межі захоплення. Проте, як виявилось, щойно вчора вагнерівці, росгвардія, сепаратисти та ще й армія рф увірвалися в північні райони міста, дійшли до готелю "Мир", автостанції, госпіталю на північному сході.

Потім їм вдалося просунутися на 2-3 вулиці вглиб до центру, а також зайти в Сиротине, що є південною околицею міста. Все разом тягне на третину міста з трьох боків.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Київська військова адміністрація почала зміцнювати столицю на випадок другого штурму.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українським військовим надійшла допомога зі Словаччини, тепер загарбників можна нищити здаля.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Зеленський закликав Європейський союз об'єднуватися проти рф, щоб подолати спільного ворога.