Україні передали на озброєння протикорабельні ракети "Гарпун".

ПРО це повідомив спікер Одеської ОДА Сергій Братчук на сторінці в Telegram.

Боєць ЗСУ. Фото: скрін youtube
Боєць ЗСУ. Фото: скрін youtube

У своєму повідомленні він показав у відео які ці ракети в дії. На його думку - це чудові протикорабельні ракети, а ефективність її продемонстрували під час пуску в бойових умовах.

Ця ракета, після того, як зі старту набрала висоту, знижується до висоти 15 метрів над морем та продовжує політ. А перед тим, як вразити ціль, ракета знижується до висоти 2-х метрів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"За оцінками американських фахівців, для виведення з ладу авіаносця знадобиться влучення в нього п'яти ПКР "Harpoon", для знищення крейсера - чотирьох, а есмінця - двох; одна ракета здатна заподіяти серйозних руйнувань при попаданні в невеликий корабель або катер. Наприклад, в Перській затоці ракетами Harpoon були потоплені два іранські кораблі", - написав Братчук

Скільки таких ракет отримано посадовець не уточняє, проте він написав наступне:

❗️Наразі нам передано стільки "Гарпунів", що ми можемо потопити весь ЧФ РФ. Чому б ні?

Нагадаємо, Володимир Зеленський присоромив світових лідерів, і назвав головну умову припинення війни: "Заграють з росією".

До слова, волонтер Михайло Пуришев розповів, що залишилося від Маріуполя: "Люди бояться виходити, люди похилого віку вмирають в підвалах".

Раніше ми писали, що 16-річний Ярослав з сім'єю вирвалися з-під бомбардувань і розповіли, як вдалося врятуватися: "Снаряди літали над головами"