Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба розповів історію 16-річного Ярослава, який будував свої плани у вільній Україні, але наступ росії зруйнував все.

Про це йдеться у новому дописі Миколи Кулеби, опублікованому на його особистій сторінці в соцмережі Фейсбук. 16-річний Ярослав навчався в 11 класі у рідному Лимані та готувався до ЗНО. Хлопець мріяв вступити до КПІ та стати програмістом, а потім прийшла війна і рашисти розбомбили його дім.

"Його велика сім'я із семи людей ховалася в підвалі під час обстрілів. Ярік згадував, що було дуже моторошно і гучно, постійно гучно, снаряди буквально літали над головами, ніби землетрус, все трусилося під ногами. Снаряд рашистів поцілив у його багатоповерхівку, зніс півтора поверху, ударною хвилею вибило шибки та вікна.", - йдеться у повідомленні. Микола Кулеба

Війна в Україні. Фото: скрін youtube
Війна в Україні. Фото: скрін youtube

Як розповідає Микола Кулеба, сім'я не змогла взяти жодної речі з собою, лише встигли захопити документи. А як згадка про минуле життя у хлопця є браслет-резинка, який подарувала його дівчина.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Майже ні з чим сім'я із семи людей евакуювалася на броньованому бусі нашої організації Save Ukraine / Спасемо Україну до Покровська, а потім — на захід України, якомога далі від війни. Ярослав досі мріє вступити до університету, вивчитися, знайти улюблену роботу. І спокійно й щасливо жити своє життя.", - йдеться у повідомленні. Микола Кулеба

Пост Миколи Кулеби, facebook.com/KulebaMykola
Пост Миколи Кулеби, facebook.com/KulebaMykola

Нагадаємо, морпіх Олександр назвав два факти, завдяки яким Україна переможе у війні: "Знання рятують життя"

Також ми писали, заслужений діяч науки й техніки України пішов на війну з двома синами - мріє дописати свої книги: "Живемо у великий час"

Нагадаємо, українець, який залишив бізнес в Польщі і служить у лавах ЗСУ, розповів про провал ворога: "Падлина відступила"