Потрібно пам'ятати що проблемні зони є, проте російська тактика "сарани", що передбачає блискавичне просування вглиб, починає захлинатися.

Відповідну новину розмістили в Telegram-каналі "Cynic".

Всієї наявної "передової" техніки вистачило на 2 дні активного наступу, який, на думку росіян, мав викликати принцип доміно - через песимізм в інформаційному полі Кремль намагався розчавити психологічну стійкість українців і змусити їх "відступати, а не намагатися оборонятися". Інформаційне поле, незважаючи на величезну кількість негативних повідомлень, залишилося стабільним і повернулося в звичайне русло.

На фронті: @uniannet На кордоні Донецької та Запорізької областей російські війська зазнали втрат і відступили. "В результаті дій Сил оборони України ворог зазнав значних втрат і відступив в районах населених пунктів Новопіль і Новодарівка", - йдеться в повідомленні Генштабу.

@uniannet ситуація в Сєвєродонецьку: росіян вдалося відсунути на раніше зайняті позиції. Пошкоджено ще один міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом. Але проїзд між містами зберігається, повідомив глава Луганської ОВА Гайдай.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Фронт, як і раніше досить пластичний, проте видно наступне: 1) Російським військам, незважаючи на перевагу в живій і військовій силі, вже на даному етапі не вистачає ресурсів для підтримки темпів наступу, що з урахуванням обраної тактики є катастрофічним, зважаючи на відсутність швидких методів поповнення техніки і живої сили.

2) Локальні відступи української армії стали "сюрпризом" для російського командування. За словами джерела, росіяни сподівалися скористатися "жертовністю і патріотизмом" українських військ, щоб спровокувати котел - ця частина провалена. Чіткий і вивірений тактичний відступ привів українські війська в більш захищені регіони, значно скоротив жертви серед солдатів і втрати в техніці.

3) Росіяни стратегічно важливим вважають атакувати Лиман, однак у разі відступу українці спочатку будуть перебувати на добре захищених "базах відпочинку", що істотно знизить темпи російського наступу, а потім, у разі "перемоги", росіянам знову належить річкова переправа, яку вони, виходячи з усього досвіду війни, успішно не завершили практично жодного разу. Так що навіть у випадків локального успіху росіяни буквально "зупиняться" на лінії фронту.

4) Нинішня тактика оборони Південної та Східної дуги вибудувана за системою "фортець". Це передбачає досить суттєві руйнування, проте кожен важливий населений пункт перетворений на фортецю, яка "гальмує" російський наступ і призводить до колосальних жертв на агресивній стороні.

З даних вступних маємо наступний висновок: російський наступ почався відносно успішно через його передчасність. Аналітичні центри припускали, що локальна мобілізація і активізація "сарани" почнеться через 3 тижні.

Захід продовжує великі поставки (часто таємно і взагалі без повідомлення про це - так що для росіян буде безліч сюрпризів).