Генштаб ЗСУ оприлюднив фотографії гаубиць FH70, які прибули до України та працюють на фронті.

Таким чином, проти російської армії вже воює щонайменше три види західної артилерії: М777, Caesar та FH70. Про це повідомляється на офіційній сторінці Генерального штабу ЗСУ.

Гаубиця FH70. Фото: Facebook
Гаубиця FH70. Фото: Facebook

Військові розповіли трохи технічних особливостей нових гаубиць, які мають вдосконалений завантажувач снарядів, що полегшує роботу артилеристим. Причіпні саморухомі гаубиці FH70 калібру 155-мм. Завдяки напівавтоматичному завантажувачу снарядів, екіпаж може робити до 6 пострілів за хвилину, практично через кожні 10 секунд.

Гаубиця FH70. Фото: Facebook
Гаубиця FH70. Фото: Facebook

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"У FH70 є власний двигун Volkswagen об’ємом 1700 куб. см, який живить гідравліку гармати при переведенні її в бойовий стан або згортанні. Крім того, цей двигун дозволяє FH70 переміщуватися самостійно, без тягача на дальність до 20 км на низькій швидкості. Тобто FH70 причіпна, але все ж таки саморухома гаубиця", - розповіли в Генштабі.

Гаубиця FH70. Фото: Facebook
Гаубиця FH70. Фото: Facebook

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україну тривають поставки зброї від західних партнерів: флагманський гранатомет допоможе вигнати росіян.

Як повідомляв портал "Знай.ua", путінський пропагандист "заспокоїв" росіян, а також пригрозив світу ядерним ударом.

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти заздрять поставкам зброї Україні: у них на контрасті "молоде м'ясо" без бронежилетів.