Окупанти вивезли з Чорнобильської зони радіоактивний металобрухт, покидавши цінне спорядження.

У звільненій зоні відчуження Чорнобильської АЕС вибухотехніки Нацполіції виявили схованку зарядів. Про це у понеділок, 23 травня, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко у Facebook.

Металобрухт. Фото: Facebook
Металобрухт. Фото: Facebook

Поліцейські вибухотехніки, що розміновують Чорнобильську зону, були в шоці від невігластва російських окупантів. Прочісуючи звільнену територію, вибухотехніки натрапили на сховок зарядів розмінування — понад 30 зарядів розмінування знайшли піротехніки.

"Ззовні вони схожі на шланги, але всередині наповнені пластидом. Їх розкидають по периметру та підривають за допомогою детонатора. І якщо поруч є міни чи снаряди, все вибухає. Спершу було незрозуміло, навіщо ворог прикопав ці заряди. Але потім знайшли відповідь на це питання: поруч були розкидані залишки металевих дротів. Цей брухт воїни "другої армії світу" крали та забирали з собою".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Металобрухт. Фото: Facebook
Металобрухт. Фото: Facebook

Ігор Клименко також розповів, що розмінування Чорнобильської зони – одна із найвідповідальніших задач для поліцейських вибухотехніків. Тут не можна підривати знайдені вибухонебезпечні предмети, бо в повітря здійметься радіоактивний пил.

Нагадаємо, раніше ми писали, що війна стала каталізатором цих процесів, - Валерій Клочок про можливе скидання путіна.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українська біженка поцупила чоловіка з сім'ї у Великій Британії.

Також "Знай.ua" писав, що по Маріуполю розтікається трупна отрута, але окупанти роблять постановочні кадри про "хороше життя".