Уряд Німеччини блокує заявку концерну Rheinmetall на поставку Україні 100 БМП Marder

Уряд Німеччини на чолі з канцлером Олафом Шольцом блокує постачання Україні бойових машин піхоти (БМП) Marder. Оборонний концерн Rheinmetall готовий надати до 100 таких бронемашин, але його заявка досі не розглянута. Про це повідомляє видання Bild.

БМП Marder. Фото: Youtube
БМП Marder. Фото: Youtube

"Лицемірна гра уряду Шольца про нібито неможливість поставки в Україну бойових машин піхоти Marder виходить на новий виток", - пише видання.

Йдеться про відмову уряду ФРН передати Україні 32 БМП Marder, які перебувають у розпорядженні Міністерства оборони Німеччини. Після незначного ремонту їх можна використовувати.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Видання з'ясувало, що Федеральна рада безпеки Німеччини понад місяць блокує заявку концерну Rheinmetall на постачання Україні 100 БМП Marder, які є в розпорядженні виробника. Ці машини могли б бути приведені до бойової готовності протягом шести тижнів.

БМП Marder. Фото: Youtube
БМП Marder. Фото: Youtube

Угоду між Rheinmetall та українським урядом обговорювали ще в березні. Якби влада Німеччини її схвалила, перші БМП прибули в Україну вже влітку.

21 травня Шольц заявив, що вже ухвалене рішення щодо надання Україні летальної зброї, а також гроші на закупівлю необхідних артилерійських боєприпасів та засобів перехоплення.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Борис Джонсон звернувся до українських дітей після візиту в "порожній Київ".

Як повідомляв портал "Знай.ua", по Маріуполю розтікається трупна отрута, а окупанти роблять постановочні кадри про "хороше життя".

Також "Знай.ua" писав, що за 4 дні захисники України розтрощили техніку російського окупанта