Борис Бондарєв, радник Росії при ООН у Женеві, заявив про свою відставку через війну з Україною.

Лист дипломата опублікував міжнародний юрист при ООН Гілель Нойєр, він був оприлюднений низкою ЗМІ, зокрема Daily Express.

"За двадцять років дипломатичної кар'єри я бачив різні повороти російської зовнішньої політики, але мені ніколи не було так соромно за свою країну, як 24 лютого цього року", - написав Борис Бондарєв.

Дипломат заявив, що розв'язана путіним війна з Україною, фактично з усім західним світом — не лише злочин проти українського народу, але й, імовірно, найтяжчий злочин проти народу росії. Він зауважив — війна, підкреслена символом "Z", нищить усі надії на поступовий розвиток у країні успішного демократичного суспільства.

путін. Фото: Youtube
путін. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Ті, хто затіяв цю війну, хочуть лише одного – назавжди залишитися при владі", – наголосив дипломат.

Також радник розкритикував лаврова

Міністр Лавров – гарна ілюстрація деградації цієї системи. За 18 років він пройшов шлях від професіонала й освіченого інтелектуала, на якого хотілося рівнятися багатьом працівника міністерства, до людини, що постійно транслює заяви, що суперечать одна одній

Бондарєв, ймовірно, став першим російським кадровим дипломатом, який офіційно заявив про свою відставку через розв'язану війну, хоч для цього знадобилося три місяці часу.

Дипломат розповів, що рівень брехні та непрофесіоналізму у російському МЗС зростає з року в рік. В останні роки це набуло просто катастрофічного масштабу - "вибудувано систему, яка обманює сама себе".

Скриншот листа дипломата з рф
Скриншот листа дипломата з рф

Нагадаємо, раніше ми писали, що окупанти не полишають спроб форсувати Сіверський Донець .

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські захисники не лише воюють, але й допомагають постраждалим від "асвабадітєлєй".

Також "Знай.ua" писав, що Маріуполем розтікається трупна отрута, але окупанти роблять постановочні кадри про "хороше життя".