Володимир Зеленський дав інтерв'ю українським журналістам, де вперше розповів, хто із захисників був на заводі "Азовсталь", якою несподіванкою для українців стали ракети з Білорусі і про те, що він особисто вважатиме перемогою в цій війні.

Президент України зізнався, що десятки разів просив європейських лідерів надати Україні необхідну зброю для деблокади Маріуполя військовим шляхом.

"Повірте мені, десятки, сотні разів я детально промовляв з лідерами інших держав надати мені відповідну зброю, щоб військовим шляхом дійти до Маріуполя і розблокувати людей".

Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube
Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube

Щодо самого заводу "Азовсталь" він запевнив, що цим процесом керує розвідка України. Володимир Зеленський дуже сподівається на обмін захисників Маріуполя.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Закінчиться процес, яким керує сьогодні розвідка, - вивезення, виведення і підготовки до діалогу, до обміну тощо".

Азовсталь. Фото: Telegram
Азовсталь. Фото: Telegram

Про можливу зустріч з володимиром путіним і порядку цієї зустрічі Володимир Зеленський говорить лише побічно. Ставлячи акцент на тому, що питання залежали б від того, в який момент була б ця зустріч.

"Якби зустріч була сьогодні, то обговорювалося б питання Маріуполя та інші гуманітарні проблеми".

Президент був переконаний у перемозі України з самого першого дня війни. При цьому Зеленський зазначає, що перемога буде складною і кривавою. Складність в тому, що "ми хочемо повернути все", а росія хоче "не повернути нічого". Закінчення війни буде дипломатичним.

"Перемога буде дуже складна, вона буде і кривава, вона точно буде в бою, але кінцівка точно буде в дипломатії. Я впевнений у цьому",- сказав президент і додав, що вважатиме перемогою України повернення військ рф на позиції до 24 лютого.

Володимир Зеленський. Фото: Telegram
Володимир Зеленський. Фото: Telegram

А ось дружина президента Олена Зеленська зазначила, що вона не бачилася з чоловіком 2,5 місяці. З початку повномасштабного вторгнення рф вони з президентом спілкувалися тільки телефоном протягом декількох місяців.

Олена Зеленська, фото з Instagram
Олена Зеленська, фото з Instagram

Володимир Зеленський розповів, чим найбільше пишається. За його словами, це незмінна повага до українців. "Я завжди вірив у людей. Ця війна - найголовніший доказ всьому світу, що у нас такі люди".

А ось сусідська Білорусь дуже здивувала президента України.

"Одна справа, коли ти думаєш, що з Білорусі може підуть танки, а інша справа, коли звідти конкретно летять ракети. І ти не знаєш, воюєш ти з однією країною, або з двома. Диявол в деталях".

Нагадаємо, що Володимир Зеленський став найвливовішою людиною року за версією журналу Time.

Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський об'єднався з Андрієм Шевченком заради допомоги Україні.