Російський військовий супутник "Космос-2555" з нанесеною літерою "Z" на корпусі запустили на орбіту 29 квітня, але вчора він красиво згорів у атмосфері.

Про це повідомляють російські видання ТАСС і The Insider. За їхніми даними цей апарат планувалося використовувати для розвідки під час війни проти України.

Експерт пояснює, що це, швидше за все, супутник візуальної розвідки: "Він літає на орбіті для оптичного спостереження".

Російські пропагандисти зізнаються, що в умовах війни в Україні російська армія гостро потребує військових супутників для отримання розвідданих.

Роскосмос
Роскосмос

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Щобільше, у РФ майже не залишилося супутників оптичного спостереження на орбіті. Водночас у тих, які ще літають, закінчується термін служби, а створення і запуск нових апаратів гальмують санкції.

Зазначається, що зараз на орбіті перебувають тільки два військових оптичних розвідувальних супутники "Персона", які були запущені у 2013-2015 роках.

Проте якби супутників було достатня кількість, їх все-одно необхідно постійно оновлювати через низькі терміни служби апаратів. Що цікаво, він удвічі менший, ніж в американських. Причина - через відсутність якісної електроніки.

російський військовий супутник "Космос-2555", фото: росЗМІ
російський військовий супутник "Космос-2555", фото: росЗМІ

Нагадаємо, волонтери переконані, що в Епіцентрі торгують бронежилетами для ЗСУ

Також ми писали, воїн ЗСУ Леонід зізнався, що веде облік власноруч знищених ворогів: "Підуть в українську землю"

Нагадаємо, навчав дітей у школі "Захисту Батьківщини", а тепер показує це на практиці: воїн ЗСУ Ігор згадав "чорний день" для Чернігова