Переговорний процес з рф призупинено з декількох причин, наразі вони не можуть просуватися, так вважає Михайло Подоляк, один з учасників переговорного процесу.

Радник голови ОП Михайло Подоляк назвав три причини того, чому переговори з РФ поставили на паузу. Він розповів українцям у Прямому ефірі телеканалу "Україна 24".

"Переговорний процес дійсно на паузі. Чому? Причин декілька. Росія не демонструє ключового – розуміння сьогоднішніх процесів у світі. Росія досі не розуміє, що ситуація в Україні взагалі не така, як вони про це думали спочатку. По-друге, росія не розуміє, що в будь-якому сенсі війна йде вже не за правилами, графіком чи планами росії. Спротив України та спротив професійний тільки наростає. Тому жодних своїх цілей рф не досягне", - зазначив він.

За словами Подоляка третя причина — це те, що росіяни не можуть відмовитися від нагнітання на внутрішньому ринку. Політична еліта країна боїться говорити правду, рф продовжує перемовини, проте виключно як елемент пропаганди.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Росія хоче побачити в дії всі пакети міжнародних економічних санкцій і остаточно зрозуміти дійсну "боєздатність" своєї армії, а також втратити залишки своєї репутації, - вважає Подоляк.

Подоляк заявив, що наразі не йдеться про вихід з переговорного процесу української делегації, а йдеться тільки про доцільність і конкретику на даному етапі. Він буде відновлений, і, на думку радника ОП, модератором буде Зеленський.

Нагадаємо, раніше жителі Бєлгорода панікують все сильніше, ЗСУ вже поруч з кордоном

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Києві заявили про наміри повернути Крим у рідну гавань

Також "Знай.ua" писав, що путін знайшов собі нову жертву після України.