Мешканці самопроголошених та невизнаних республік "Л/ДНР" звертаються до своїх краян з засторогою - не долучатися до російської армії навіть під загрозою тюрми.

Один з полонених вирішив попередити братів по зброї, та закликав, всіма засобами уникати лав рашиської армії. Про це заявив якраз той "ополченець" з Донбасу, якому свого часу не вистачило сміливості відмовити окупантам.

Окупант. Фото: YouTube
Окупант. Фото: YouTube

"Людські втрати, зруйновані будинки, міста – не варті його амбіцій. Якби зараз переді мною став вибір: брати до рук зброю чи сісти у в'язницю – я вибрав би сісти у в'язницю", – говорить бойовик так званої "ДНР", якому пощастило не загинути, а потрапити в український полон.

За словами цього "бійця другої армії світу", його насильно мобілізували 24 лютого – у день повномасштабного вторгнення рф в Україну. "Просто з вулиці комендатура мене забрала", - зізнається полонений. Йому сказали, що він буде служити в "народній міліції", попри те, що у окупанта була "бронь" від призова, яку йому видали на підприємстві. Разом з цим горе-воїном було призвано близько 90 осіб. Сказали, що це треба для отримання картинки, що існує народний супротив. А потім без жодної підготовки кинули у бій.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Окупант. Фото: Telegram
Окупант. Фото: Telegram

Так він і потрапив в полон, бо російські командири "киданули" своїх підлеглих при першій же небезпеці.

Нагадаємо, раніше Святослав Вакарчук об'їхав всю лінію фронту для підтримки ЗСУ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пропагандиста та зрадника Царьова заочно засудили до 12 років в'язниці.

Також "Знай.ua" писав, що Оксана Забужко розповіла про видатну, однак маловідому постать в історії України - Євгена Харлампійовича Чикаленка.