Після деокупації Бучі минув місяць. Громада міста, разом з представниками різних гілок влади працювала для того, щоб якнайскоріше відновити місто.

Мер міста Анатолій Федорук розповів про виділення коштів італійською благодійною організацією, та повідомив, на що будуть витрачені кошти. Про це йдеться у відео на сторінці "Бучанського мера у Facebook.

Представники Бучі та італійського фонду Cesvi. Фото: Facebook
Представники Бучі та італійського фонду Cesvi. Фото: Facebook

Зокрема він розповів, що одна з найбільших італійських гуманітарних організацій, Cesvi з Бергамо виділяє перші 500 тисяч євро на відновлення Бучі.

Мерія Бергамо і фонд Cesvi, візьмуть безпосередню участь у відбудові соціальної інфраструктури міста.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

"Ми намітили амбітний короткотривалий план і обов‘язково матимемо довгострокову рамкову угоду. Це вже буде тісна співпраця, яка передбачатиме розвиток міста – у комунальній, соціальній, економічній та гуманітарній сферах", - зазначив мер міста.

Представник Cesvi. Фото: Facebook
Представник Cesvi. Фото: Facebook

Фонд виділяє перші 500 тис. євро на відновлення комунальної інфраструктури та об‘єктів соціальної сфери Бучі. Водночас сума на відновлення Бучі буде збільшена коштом благодійних внесків, які фонд залучає від приватних та державних донорів, зокрема від муніципалітету міста Берґамо, де знаходиться його штаб-квартира.

Федорук та П'єрсільвіо Фаджіано, генеральним менеджером Cesvi Foundation, розглянули які конкретні кроки можна зробити для того аби задовільнити потреби мешканців Бучі.

Фонд Cesvi виділив 1,5 млн євро від початку війни на надання гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, раніше росіяни "потрапили" в урядовий квартал Києва, але в розібраному вигляді.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Білгороді знов палає: в області, після низки вибухів, зайнялась пожежа.

Також "Знай.ua" писав, що Оля Полякова публічно "опустила" Філіпа Кіркорова за підтримку війни в Україні.