Маріуполь продовжує триматися та бути найгарячішою точкою на Донеччині, а гуманітарна ситуація у місті - катастрофічна. Їжі та води бракує, тому її видають чоловікам за фізичну працю.

Також повідомляється, що росіяни в Маріуполі депортували на Великдень до росії 149 людей, зокрема 23 дитини. Мета окупантів обмежити в кількості населення Маріуполя, розселити переважно в районі морського порту для забезпечення його обслуговування. Так, їжу маріупольцям дають після примусових робіт на розборі завалів, облаштування братських могил та іншого. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

У місті загарбники у всю готуються до переможного параду, пофартбували бордюри, у частині міста проводять обшуки та розграбовують. Уцілілі будинки, в яких вони планують розселяти військових, позначають літерою Z.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні випустили нову 5-гривневу монетку: чому вона унікальна
Показати ще

Щодо медичної допомоги, то загарбники хочуть відкрити першу "лікарню" у приміщенні стоматологічного центру "Апполонія", який знаходиться на Лівому березі міста.

За словами Андрющенка, росіяни досі намагаються створити ілюзію контролю міста. Навіть пушилін анонсував медаль "за взяття Маріуполя". А в той самий момент вся незаконна адміністрація міста від окупантів працює … в Мангуші в приміщенні колишньої районної адміністрації.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Нагадаємо, раніше Марина Боржемська показала щасливих людей, яким вдалося вибратися з Маріуполя.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на "Азовсталі" сталося загоряння через обстріли окупантів.

Також "Знай.ua" писав, що "мер" Маріуполя не захотів відновлювати "Азовсталь" після щоденних бомбардувань.